De gunst - Nicci French

De gunst – Nicci French

Jude heeft haar eerste vriendje Liam al jaren niet meer gezien. Vanuit het niets duikt hij op. Hij vraagt om een gunst. Ze stemt toe, maar krijgt al snel spijt… De ontmoeting mondt uit in een zoektocht waarin ze haar leven niet meer zeker is.

Info

Titel: De gunst
Auteur: Nicci French
# pagina’s: 413
Verschijningsdatum: april 2022
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

De thrillers van auteurskoppel Nicci French zijn al vele jaren populair en met de Frieda Klein-serie wisten ze ook mij helemaal te overtuigen. Intussen lees ik ook graag losstaande thrillers van hen, zoals deze laatste nieuwe: De gunst.

Plot:

Jude heeft haar leven mooi op orde. Ze werkt als arts en heeft een lieve vriend waar ze binnenkort mee zal trouwen. Totaal onverwacht neemt haar eerste vriendje Liam contact met haar op. Haar eerste liefde die ze nooit helemaal vergeten was. Wanneer Liam haar om een gunst vraagt stemt ze toe, ook al weet ze niet wat deze inhoudt. Al snel blijkt dat ze de foute keuze maakte en komt ze in een spiraal van gebeurtenissen terecht die haar leven voor altijd zullen veranderen.

Wat een sterke thriller is dit! Het verhaal en de schrijfstijl grijpen je onmiddellijk vast vanaf de eerste pagina’s en laten je niet meer los. Waarom maakt Jude deze vreemde keuzes? En wat houdt de gunst aan Liam juist in? Het verhaal wordt beetje bij beetje ontrafeld en intussen leer je enkele bijzondere personages kennen. De gunst zit heel goed in elkaar en de aangename schrijfstijl zorgt voor enkele aangename leesuren.

Personages:

De personages in De gunst worden heel goed uitgewerkt. Hoofdpersonage Jude leren we het beste kennen, maar ook de bonte groep aan andere personages leer je op een bijzondere manier kennen. Het lijkt wel alsof je vlakbij staat en hen door een raam kan observeren.

Conclusie:

De gunst is een sterke en knap uitgewerkte thriller met een bijzondere reeks aan personages. Dit is een verhaal waarin je blijft verder lezen tot de laatste pagina’s.

Plot: 5/5
Personages: 5/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 5/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven