Verzwegen Karin Slaughter

Verzwegen – Karin Slaughter

Een studente is in haar eentje aan het hardlopen in het bos. Ze prent zichzelf in dat ze geen reden heeft om bang te zijn, maar ze heeft het gruwelijk mis. Een monster houdt zich schuil tussen de bomen, en hij wacht op het juiste moment om toe te slaan.
Jaren later zit de dader achter slot en grendel en is de zaak gesloten. Maar wanneer er een jonge vrouw op exact dezelfde wijze wordt aangevallen, heropenen Will Trent en Sara Linton het dossier. Hoewel het oorspronkelijke spoor is doodgelopen – herinneringen zijn vervaagd, getuigen verdwenen – tikt de klok genadeloos door, want de moordenaar aast op zijn volgende slachtoffer… 

Info

Titel: Verzwegen
Auteur : Karin Slaughter
Serie: Will Trent #10
# pagina’s: 544
Verschijningsdatum: 9 juni 2020
Uitgeverij: HarperCollins

Review

Verzwegen is alweer de tiende thriller van Karin Slaughter met hoofdpersonage Will Trent. Als grote fan van de serie was ik heel benieuwd naar dit nieuwe boek!

Plot:

Het onderwerp van de moorden in Verzwegen is best gruwelijk, een typisch kenmerk voor de boeken van Karin Slaughter. Haar laatste boeken uit de serie bevatten wat minder gruwel dan de eerste, maar in Verzwegen herneemt ze dit.

Dit laatste boek heeft opnieuw een bijzondere zaak voor Will Trent en zijn collega’s in petto. Het verhaal speelt zich grotendeels af in het heden maar gaat met sommige hoofdstukken ook terug in de tijd. Verzwegen leest vlot en heeft een plot dat mooi opbouwt naar een spannende ontknoping. Al voel je soms wel wat aan waar het verhaal naartoe gaat.

Personages:

Wat extra leuk is aan Verzwegen is dat Karin Slaughter werkt met flashbacks die teruggaan naar de personages uit haar vorige reeks rond Jeffrey Tolliver en Lena Adams. Er worden gebeurtenissen beschreven die niet eerder in de reeks voorkwamen. Dit geeft je als lezer een mooie extra aanvulling op het verhaal van de vertrouwde personages.

Hoe meer boeken uit de series rond Will Trent en Jeffrey Tolliver je gelezen hebt, hoe beter je de personages begrijpt. De echte diepgang vind je dus voornamelijk wanneer je dit boek leest als deel uit de serie en niet als losstaande thriller.

Conclusie:

Verzwegen is een mooi nieuw deel uit de Will Trent-reeks dat vooral gesmaakt kan worden door de fans van zowel Trent als Jeffrey Tolliver. Een knap opgebouwd plot met gruwelijke moorden, met een beetje voorspelbaarheid. Maar toch steekt ook dit boek van Karin Slaughter boven de gemiddelde thriller uit.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven