De jachtpartij Lucy Foley

De jachtpartij – Lucy Foley

Oudejaarsavond. Een villa in de Schotse wildernis. Negen oude vrienden checken in, maar één van hen zal de nacht niet overleven
Negen vrienden vieren oudejaarsavond in een idyllische villa in de Schotse Hooglanden. Het lijkt de perfecte plek om hun gehaaste Londense leven achter zich te laten en van elkaars gezelschap te genieten. Het ontbreekt de vrienden aan niets: ze hebben een prachtig uitzicht, een knappend haardvuur, een provisiekast vol eten en liters champagne. Maar wat ze ook hebben is geheimen voor elkaar, langgekoesterde jaloezie en bergen opgekropte woede. Terwijl de sneeuw buiten valt, wordt de spanning in de villa ondraaglijk.
Als de lucht op nieuwjaarsdag opklaart is een van de gasten dood. En één van de anderen is de moordenaar. Maar wie?

Info

Titel: De jachtpartij
Auteur : Lucy Foley
# pagina’s: 349
Verschijningsdatum: november 2019
Uitgeverij: Boekerij

Review

Oudejaarsavond, sneeuw, een geheimzinnige groep vrienden en een moord: dit lijkt wel dé ideale thriller om in december te lezen! En dat is De jachtpartij ook zeker!

Plot:

Vier koppels en één vrijgezelle vriendin vieren samen oudejaar op een afgelegen domein middenin de wildernis. Naarmate de sneeuw zich meer opstapelt rondom hen komen ook meer en meer geheimen naar boven. Want kennen deze vrienden elkaar eigenlijk echt zo goed? En kunnen ze elkaar nog vertrouwen wanneer één van hen vermoord wordt?

De jachtpartij is een spannende thriller die heel vlot leest. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven: enkele vrienden uit de groep en enkele personeelsleden van het vakantiedomein. Je weet niet wie er te vertrouwen is en wat er is gebeurd, want geleidelijk aan ontvouwt het verhaal zich vlak voor de mysterieuze moord en vlak erna. Wie vermoord is en wie de dader is blijft heel lang een mysterie tot een mooi uitgewerkte ontknoping op het einde. De spanning bouwt op en je moet gewoon verder lezen om te weten hoe dit nu juist gaat aflopen.

Personages:

Negen bevriende hoofdpersonages plus drie personeelsleden lijkt een grote groep. En in het begin moet je ook even goed opletten wie nu juist welke rol speelt, hoe de koppels heten en wat hun onderlinge relaties zijn. Maar daarna blijven er nog slechts enkele belangrijke personages over die echt een rol spelen. Hen leer je ook goed kennen en dan vooral aan de hand van hun verleden.

De intriges en geheimen tussen al deze personen nemen je mee in de donkere sfeer van dit boek. Beetje bij beetje worden de personages verder uitgediept en toch lijken ze zich allemaal te verbergen achter een masker. De groep en hun onderlinge spanningen worden mooi uitgewerkt en zetten aan tot doorlezen.

Conclusie:

De jachtpartij van Lucy Foley is een spannende thriller met bijzondere personages die een hele hoop geheimen te verbergen hebben. De sfeer in het boek past helemaal bij een winterse dag en geeft een geheimzinnige spanning die doorheen het hele boek loopt. Het is een goed uitgewerkte thriller die je snel verslindt om te weten te komen hoe alles nu juist in elkaar zit.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven