Het mollenfeest - Dominique Biebau

Het mollenfeest – Dominique Biebau

Vier nichten groeien samen op in de dreigende schaduw van het Mollendaalbos. Tijdens een onschuldig kinderspel dringt een van de meisjes de werkkamer van hun opa binnen, waar ze een ontdekking doet die jaren later tot een bloedige ontknoping leidt. Het mollenfeest is een ijzingwekkend verhaal over geheimen en schaduwen die tussen mensen en bomen hangen.

Info

Titel: Het mollenfeest
Auteur: Dominique Biebau
# pagina’s: 255
Verschijningsdatum: december 2021
Uitgeverij: Vrijdag

Review

Plot:

De vier nichten Griet, Carla, Anna en Isabelle zijn als kind al onafscheidelijk. Elk hebben ze hun eigen karakter maar toch passen ze mooi samen als één groep. Wanneer één van de nichten een vreselijke ontdekking doet in het huis van hun grootouders ontstaat een geheim dat jaren later nog vreselijke gevolgen zal hebben.

In Het mollenfeest leer je vooral de vier nichten en hun latere partners kennen, de keuzes en beslissing die zij nemen in het leven, hun geluk en ongelukkige periodes. Hierdoor lijkt dit boek vaak eerder een roman dan een thriller. Toch zit er steeds een donker randje aan het verhaal met zijn duistere legende en donkere geheimen die de nichten verborgen houden. Wanneer het na een tijdje duidelijk wordt welke richting het leven van de nichten uitgaat, lijkt dit verhaal steeds meer op een thriller. Het mollenfeest is donker, soms spannend en laat je niet snel los. Ook de opbouw van het boek en de schrijfstijl vond ik heel aangenaam.

Personages:

De vier nichten spelen uiteraard de hoofdrol en deze personages worden ook goed omschreven. Ze zijn ontzettend verschillend en reageren met elk hun eigen waarden en normen, maar dat weet Dominique Biebau allemaal mooi te beschrijven. Naast de vier zussen is er nog een ander hoofdpersonage waar je ook een mooi inzicht in krijgt. Qua uitwerking van personages scoort Het mollenfeest zeker goed.

Conclusie:

Het mollenfeest is een origineel verhaal dat je niet snel loslaat. Het is geen typische thriller maar wel een sterk uitgewerkt verhaal.

Plot: 4/5
Personages: 5/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Elke dag boeken. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven