Staat van terreur - Clinton & Penny

Staat van Terreur – Hillary Rodham Clinton & Louise Penny

De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, Ellen Adams, wordt geconfronteerd met terroristische dreigingen en een verzwakte natie, na vier jaar leiderschap van een president die de positie van Amerika op het politieke wereldtoneel ernstige schade toebracht.
De aanslagen zorgen voor wereldwijde chaos en verwarring, en de minister en haar team moeten erachter komen wie er achter de dodelijke samenzwering zit, die zorgvuldig lijkt ontworpen om te profiteren van een Amerikaanse regering die er internationaal zwakker voor staat dan ooit.

Info

Titel: Staat van terreur
Auteur : Hillary Rodham Clinton & Louise Penny
# pagina’s: 453
Verschijningsdatum: oktober 2021
Uitgeverij: AW Bruna

Review

Plot:

Ellen Adams is de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken in een vernieuwde Amerikaanse regering. Na de vele problemen veroorzaakt door de vorige president probeert ze haar best te doen om het imago van haar land opnieuw te verbeteren. Na enkele terroristische aanslagen waarbij haar eigen kinderen betrokken lijken moet ze alles op het spel zetten om de terroristen te stoppen en ook haar gezin te beschermen. Hierbij wordt ze vaak voor onmogelijke keuzes gesteld.

Staat van terreur is een politieke thriller geschreven door twee auteurs, waaronder Hillary Rodham Clinton. Uiteraard mag je je verwachten aan heel wat inside informatie die zij vanuit haar eigen ervaring kon delen. Je kan niet merken dat dit boek door twee auteurs geschreven werd. Het verhaal leest vlot, heeft een aangename schrijfstijl en de auteurs kunnen er behoorlijk de spanning inhouden. Er zijn geen saaie politieke debatten, wel veel aangrijpende gebeurtenissen die je op het puntje van je stoel laten zitten.

Het plot van Staat van terreur is heel sterk en boeit vooral door de sterke vrouwelijke insteek waarbij zij vooral de touwtjes in handen houden en grote beslissingen nemen. Het is een verhaal dat heel interessant is door de informatie over de relaties die Amerika onderhoudt met andere landen, maar als lezer blijf je vooral geboeid door de spanning en persoonlijke gebeurtenissen.

Personages:

Hoofdpersonage Ellen Adams is gebaseerd op een vriendin van beide auteurs en dat kan je ook merken aan hoe sterk haar personage werd uitgewerkt. Ze werd heel herkenbaar neergezet en haar emoties worden doorheen de pagina’s bijna tastbaar. Ellen Adams is een sterk hoofdpersonage dat je niet onberoerd laat.

Ook de andere personages worden op een bijzondere manier neergezet waardoor je je een duidelijk beeld van hen kan voorstellen. Soms passeren er net iets teveel namen doorheen het boek waardoor het moeilijk is om iedereen uit elkaar te houden. Maar de kern is beslist sterk en ontzettend boeiend.

Conclusie:

Staat van terreur is een spannende politieke thriller met enkele sterke vrouwelijke hoofdpersonages. Dit boek is boeiend, spannend en heeft een heel knap plot.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Standaard Uitgeverij. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven