De date - Louise Jensen

De date – Louise Jensen

Haar zaterdagavond begint normaal. Nadat haar huwelijk onlangs is gestrand, hebben haar vrienden haar ervan overtuigd dat het tijd is dat ze weer eens gaat daten. Ze is er klaar voor. Ze is zenuwachtig, maar ook opgetogen. Haar nieuwe leven staat op het punt te beginnen. Maar op zondagochtend is alles anders. Ze wordt wakker en weet meteen dat er iets niet klopt. Ze is thuis, ze is alleen, ze is gewond en heeft geen enkele herinnering aan de voorgaande avond en nacht. Dan kijkt ze in de spiegel. En de vrouw die haar aankijkt, heeft ze nog nooit eerder gezien…

Info

Titel: De date
Auteur : Louise Jensen
# pagina’s: 352
Verschijningsdatum: februari 2019
Uitgeverij: A.W. Bruna

Review

Wanneer Alison op een ochtend wakker wordt in het huis van een vriendin weet ze niet meer wat er de vorige dag gebeurde. Had ze gisteren een date? En met wie? Waarom is haar vriendin niet thuis? Hoe komt ze aan die verwondingen? En dan kijkt ze in de spiegel en heeft ze geen idee wiens gezicht ze ziet.

Plot:

Het verhaal van De date begint onmiddellijk goed. De inleiding is kort en de spanning zit er direct goed in. Wat een verhaal is dit ook! Wakker worden en je niks meer herinneren is erg, maar je eigen gezicht niet meer herkennen in de spiegel is wel ongelofelijk. En toch werkt Louise Jensen dit plot mooi uit zodat het geheel heel geloofwaardig overkomt.

De date start met een vlot tempo en mindert tijdens het verhaal even vaart, maar blijft zeker boeien. Het plot is sterk, origineel en verrassend op het einde.

Personages:

Het aantal personages in De date blijft beperkt tot een kleine groep in de onmiddellijke omgeving van hoofdpersonage Alison. Toch draait het verhaal voornamelijk om haar en wordt ze neergezet als een heel sterk hoofdpersonage. De andere personages blijven hierdoor vrij mysterieus op de achtergrond. Het verhaal gaat vooral over het achterhalen van wat er juist gebeurd is met Alison die ene avond zonder veel vertakkingen naar andere personages.

Conclusie:

De date is een originele psychologische thriller waarbij de spanning al goed zit in het begin van het verhaal. De uitwerking van het plot is goed en verrassend waarbij je kennis maakt met een bijzonder hoofdpersonage.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven