Kwaad bloed Robert Galbraith

Kwaad bloed – Robert Galbraith

Privédetective Cormoran Strike is op bezoek bij zijn familie in Cornwall wanneer hij benaderd wordt door een vrouw die meer wil weten over de verdwijning van haar moeder, Margot Bamborough. In 1974 is zij onder mysterieuze omstandigheden verdwenen…
Strike heeft zich nog nooit op een cold case gestort, laat staan eentje van meer dan veertig jaar oud. Ondanks de kleine kans van slagen is hij geïntrigeerd door de vermissing en voegt hem toe aan de lange lijst van zaken waar hij en zijn zakenpartner, Robin Ellacott, op dit moment aan werken. Hoewel Robin niets liever doet dan hard werken, kan ze het extra werk er eigenlijk niet bij gebruiken – ze heeft al genoeg op haar bord door de scheiding, ongevraagde mannelijke aandacht en haar verwarrende gevoelens voor Strike.
Op het moment dat ze in het onderzoek duiken naar de vermissing van Margot, stuiten ze op een duivelse zaak met tarotkaarten, een psychopathische seriemoordenaar en onbetrouwbare getuigen. Al snel komen ze erachter dat zelfs cold cases van tientallen jaren oud dodelijk kunnen zijn.

Info

Titel: Kwaad bloed
Auteur : Robert Galbraith
Serie: Cormoran Strike #5
# pagina’s: 1051
Verschijningsdatum: oktober 2020
Uitgeverij: Boekerij

Review

Kwaad bloed is het vijfde deel in de serie rond privédetective Cormoran Strike en zijn partner Robin Ellacott. Zoek je een originele thrillerserie met personages die niet de gangbare clichés volgen en goed uitgewerkte plots? Dan is deze serie absoluut een aanrader! En doe jezelf een plezier: start met het lezen van het eerste boek om zo de ontwikkeling van de personages volledig te kunnen volgen.

Plot:

Kwaad bloed mag dan wel een dikke pil zijn, met zijn meer dan duizend pagina’s, toch is het een topper van begin tot einde! Het verhaal gaat geen moment vervelen en is al zijn pagina’s meer dan waard.

Voor het eerst duiken Strike en Robin samen in een cold case. Een vermissing van jaren geleden leidt tot een hoop getuigen die overleden of vermist zijn geraakt. Een grote uitdaging voor het team dus. Beetje bij beetje wordt iedereen opgespoord die ooit te maken had met de verdwijning van Margot. Zo vertelt elk personage zijn eigen verhaal met schijnbare willekeurige details die allemaal bijdragen tot de opbouw van dit verhaal. En wat een schitterend plot geeft dat! Galbraith werkte dit verhaal uit tot in de puntjes en alle details die je ooit eens zag voorbijkomen in het boek hebben hun betekenis in het grote geheel. Echt indrukwekkend hoe dit boek in elkaar zit!

Personages:

In de hoofdrol zitten uiteraard opnieuw Strike en Robin. Het blijft een apart duo die een bijzondere chemie geeft aan deze serie. Ze zijn origineel, goed uitgewerkt en hun onderlinge verhaal gaat mooi verder in lijn met de vorige boeken. Een duo om van te houden!

Nu het detectivebureau steeds bekender wordt hebben Strike en Robin een groter team nodig, wat leidt tot enkele nieuwe personages. Elk neemt zijn rol op en wordt niet verder uitgediept dan nodig. Bij Galbraith staat steeds het plot centraal en de relatie tussen Strike en Robin. En dat is meer dan voldoende om mee gesleurd te worden in deze serie.

Conclusie:

Kwaad bloed is opnieuw een topper van Robert Galbraith. De hoofdpersonages Strike en Robin gaan niet vervelen en de uitbreiding van het team geeft zelfs nog wat meer diepgang aan de personages. Het plot werd ontzettend knap uitgewerkt en klopt helemaal. Dat maakt Kwaad bloed zo sterk dat dit misschien wel het beste deel is in een reeks ontzettend goede boeken!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven