Mimic - Daniel Cole

Mimic – Daniel Cole

In 1989: Rechercheur Benjamin Chambers en zijn sidekick Adam Winters zijn op het spoor van een seriemoordenaar die een bizarre passie heeft voor het imiteren van de grootste kunstwerken uit de geschiedenis, met behulp van de lichamen van zijn slachtoffers. Maar de zaak loopt dood door gebrek aan bewijs. De moordenaar gaat ondergronds, zijn verzameling is niet af. Zeven jaar later komt rechercheur Marshall met nieuw bewijs en haakt zij aan om de zaak te heropenen. Dat brengt evenwel ook een nieuwe golf van gruwel op gang. Het team bewandelt een dunne lijn tussen het zoeken naar gerechtigheid en het spelen voor eigen rechter in hun jacht op een monster dat veel gevaarlijker en intelligenter is dan wie ook ooit had verwacht…

Info

Titel: Mimic
Auteur : Daniel Cole
# pagina’s: 348
Verschijningsdatum: juni 2021
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Review

Na de Ragdoll-trilogie van Daniel Cole bleef het enkele jaren stil rond deze auteur. Dit jaar bracht hij Mimic uit waarin hij rechercheur Chambers als personage terughaalt uit de serie.

Plot:

In 1989 staan rechercheur Chambers en agent Winters voor een mysterie wanneer een seriemoordenaar kunstwerken van echte lichamen maakt. Al komt de dader gevaarlijk dichtbij, toch glipt hij hen door de vingers. Zeven jaar later trommelt de alternatieve rechercheur Marshall beide heren terug op om de zaak vanonder het stof te halen. Al konden ze niet voorzien dat dit de moordenaar ook opnieuw aan het werk zou zetten.

Mimic start onmiddellijk goed vol spanning en gruwel, net zoals we van Daniel Cole in zijn eerdere boeken gewend zijn. Het eerste deel van het verhaal speelt zich af in 1989 en kan doorgaan als een verhaal op zich. Het duo Chambers en Winters staan voor een haast onmogelijke taak met gruwelijke gevolgen. Hierna gaat het verhaal verder en maakt rechercheur Marshall haar intrede waardoor een apart maar sterk trio ontstaat.

Het plot van Mimic zit goed in elkaar en werd mooi opgebouwd. Daniel Cole beschrijft een obsessieve seriemoordenaar en laat deze heel dichtbij komen, met als resultaat een knap misdaadverhaal.

Personages:

Het trio Chambers, Winters en Marshall zijn elk op zich bijzondere en totaal verschillende personages. Daniel Cole wist hen goed neer te zetten waardoor je voor elk van hen een bepaalde sympathie gaat voelen. Het zijn geen rechercheurs volgens het vaste cliché. Maar een scherpzinnig en sterk team dat zich niet teveel laat afleiden door persoonlijke problemen.

Conclusie:

Mimic is een sterke en gruwelijke thriller met drie bijzondere hoofdpersonages. Het verhaal sleurt je mee en werd knap uitgewerkt. Zeker een aanrader, net zoals de eerdere boeken van Daniel Cole.

Plot: 5/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven