Ragdoll Daniel Cole

Ragdoll – Daniel Cole

Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd?
Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?

Info

Titel: Ragdoll
Auteur : Daniel Cole
Serie: Fawkes & Baxter #1
# pagina’s: 400
Verschijningsdatum: 21 februari 2017
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Review

Ragdoll is het eerste deel in de trilogie van Daniel Cole. Ik las dit boek toen het uitkwam in 2017 en vond het super goed. Maar ik kwam er nadien niet meer aan toe om ook de twee andere boeken te lezen. Daarom heb ik Ragdoll nu herlezen om snel erna ook de volgende delen te lezen.

Plot:

Het verhaal van de lappenpop die bestaat uit aan elkaar genaaide lichaamsdelen klinkt gruwelijk, en dat is het in dit verhaal ook. Wat een rollercoaster is dit plot. Geen moment valt het stil. Je leest van de ene spannende gebeurtenis naar de andere. Met tenslotte een ontknoping die je niet ziet aankomen. Echt wel een heel sterk plot dus.

De hoofdstukken gaan over verschillende tijdstippen op de dagen van de geplande moorden. Zo volg je beetje bij beetje de vordering van het onderzoek. Je beleeft dit verhaal ook bijna volledig vanuit het perspectief van het politieonderzoek. Enkele hoofdstukken gaan daarnaast over het verleden van rechercheur Wolf waardoor je wat meer inzicht krijgt in zijn karakter en rol in het team.

Personages:

In Ragdoll komen heel wat personages aan bod waardoor je in het begin even goed moet opletten om alle namen uit elkaar te houden. Er zijn drie personages, allen rechercheurs bij de politie, die de hoofdrol spelen in dit verhaal. Hen leer je dan ook het beste kennen. De andere personages zijn allemaal eerder oppervlakkig beschreven. Dat stoort echter niet aangezien zij eerder wat meer invulling geven in het verhaal zonder echt belangrijk te zijn.

Het is duidelijk dat Daniel Cole zich op de uitwerking van enkele personages gefocust heeft. Aangezien dit het eerste deel is van de serie over Fawkes (Wolf) en Baxter is dit dus ook voldoende om de interesse van de lezer te wekken. Wolf en Baxter zijn trouwens een explosief duo met een aparte band. Het maakt je nieuwsgierig naar hun verdere verhaallijn in de volgende boeken.

Conclusie:

Wat is dit een spannend boek dat geen moment gaat vervelen! Het verhaal zit knap in elkaar en de personages worden volgens hun rol voldoende uitgewerkt. Een veelbelovend begin dus van een nieuwe serie.

Intussen verscheen ook deel 2 (Marionet) en deel 3 (De wolven) in deze serie.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven