Nemesis - Jo Nesbo

Nemesis – Jo Nesbø

Een korrelige video-opname laat een man zien die zijn pistool tegen het hoofd van een bankmedewerkster zet. De vrouw wordt gesommeerd de kluis binnen 60 seconden te openen. Wanneer de overvaller zijn geld niet op tijd krijgt, schiet hij de vrouw neer. Harry Hole wordt op de zaak gezet en hij komt flink onder druk te staan als de overvaller nogmaals toeslaat. Wanneer ook een vriendin van Hole dood wordt aangetroffen en hij dreigmails ontvangt, lijkt het erop dat iemand het op hem gemunt heeft.

Info

Titel: Nemesis
Auteur : Jo Nesbø
Serie: Harry Hole #4, Oslo-trilogie #2
# pagina’s: 480
Verschijningsdatum: 2002
Uitgeverij: Cargo

Review

Nemesis is alweer het vierde boek van Jo Nesbø rond hoofdpersonage Harry Hole en wat een verschil is dit met de voorgaande boeken! Zowel het plot als de personages en schrijfstijl zijn er stukken op vooruit gegaan.

Plot:

In dit tweede deel van de Oslo-trilogie komen de personages uit het vorige boek en nog enkele losse eindjes aan bod, maar ook een nieuwe zaak voor Harry Hole. Een bankoverval loopt fataal af en even later slaat de dader opnieuw toe. Harry wordt opgenomen in het team om de zaak uit te zoeken en verdere overvallen te vermijden. Maar het mysterie komt wel heel dichtbij wanneer ook een vriendin van Harry vermoord wordt.

Na enkele boeken is het algemeen bekend dat personages in de directe omgeving van Harry nogal frequent de dood lijken te vinden. Al verrast Nemesis hierin toch in zijn originaliteit. Jo Nesbø ging tegen de verwachtingen in niet opnieuw dezelfde weg met deze thriller maar bedacht een knap plot dat beetje bij beetje ontrafeld wordt.

Personages:

Harry Hole staat er om bekend om nogal “alwetend” te zijn. Door te speculeren over moordzaken ziet hij verbanden die zijn collega’s niet zien, maar die als lezer ook vaak moeilijk te volgen zijn. Dat is gelukkig in dit vierde boek rond zijn personage wel wat anders. Deze keer komt Harry een stuk toegankelijker over. Vooral ook het duo dat hij vormt met zijn aparte collega Beate gaat hem goed af en de twee vormen een mooi evenwichtig team.

Conclusie:

Nemesis is op ongeveer alle vlakken een veel sterkere thriller dan zijn voorgangers en Jo Nesbø weet deze keer echt te overtuigen. Dat maakt het zonder twijfel uitkijken naar het volgende boek rond Harry Hole, en de afsluiter van deze trilogie!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven