Zij die zwijgt - Samantha Stroombergen

Zij die zwijgt – Samantha Stroombergen

Op een zeer koude nacht strompelt een jonge vrouw met een bloedende hoofdwond en zonder schoenen langs de Leidse grachten. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar ze zich hult in hardnekkig stilzwijgen. Rechercheur Léon Coeur wordt erbij gehaald, maar als blijkt dat de gewonde vrouw de verloofde is van een bekende politicus, moet hij de zaak overdragen aan een rivaal.
Ondertussen wordt het lichaam van de populaire YouTuber Ceyda Yilmaz in haar huis aangetroffen. Léon onderzoekt samen met zijn nichtje Hanna, studente criminologie, de plaats delict. Als ze daar een cryptisch bericht van de moordenaar vinden, komen ze erachter dat er misschien een verband is met de mishandelingszaak. Ceyda is waarschijnlijk niet het eerste dodelijke slachtoffer, en als Léon en Hanna niet opschieten ook niet het laatste…

Info

Titel: Zij die zwijgt
Auteur : Samantha Stroombergen
# pagina’s: 304
Verschijningsdatum: mei 2020
Uitgeverij: Boekerij

Review

Ik mocht dit boek lezen en beoordelen voor de Hebban Thrillerprijs 2021, als lid van de lezersjury.

Plot:

Hanna die stage loopt bij de recherche ziet tijdens het uitgaan een verwarde jonge vrouw die ernstig mishandeld is. Samen met haar nonkel Léon, die rechercheur is bij de politie, trekt ze zich de zaak aan. Wanneer beiden een nieuwe zaak krijgen toegewezen met de moord op een bekende YouTuber, blijkt het verhaal veel groter te zijn dan ze hadden kunnen denken.

Zij die zwijgt is een echt misdaadverhaal met de recherche in de hoofdrol bij het oplossen van een moord. Samantha Stroombergen creëerde een mooi plot met veel verrassende elementen. Het is tot het einde een beetje gokken hoe dit verhaal zou kunnen aflopen.

Veel spanning zit er niet in het boek verwerkt maar het gaat ook geen moment vervelen.

Personages:

De hoofdpersonages in Zij die zwijgt zijn Léon en Hanna. Beide hebben wel enkele persoonlijke problemen maar die lijken het werk niet erg in de weg te staan. Dit gaat in tegen het clichébeeld dat in veel thrillers over de politie zit en is dus best aangenaam om te lezen.

Samantha Stroombergen weet een goed beeld neer te zetten van de belangrijkste personages al werkte ze dit niet heel diep uit. Maar Léon en Hanna zijn best een origineel team.

Conclusie:

Zij die zwijgt is een origineel misdaadverhaal met een leuk duo in de hoofdrol. Al ontbreekt de spanning wat in deze thriller, het mooi uitgewerkte plot maakt dit zeker goed.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven