Uitgekookt - Pat Craenbroek

Uitgekookt – Pat Craenbroek

Margaux Bakker, een jonge ambitieuze openbaar aanklager bijt zich vast in een zaak tegen een arts die een paar onvergeeflijke fouten maakte. Ondertussen wordt het parket van Leuven geconfronteerd met een aantal bizarre sterfgevallen en belandt een jonge man, volledig verlamd na een tragisch ongeluk, in het ziekenhuis. Al snel wordt duidelijk dat hij een geheim met zich meedraagt dat hem tot een onherroepelijke keuze dwingt.

Info

Titel: Uitgekookt
Auteur : Pat Craenbroek
# pagina’s: 415
Verschijningsdatum: augustus 2020
Uitgeverij: Hamley Books

Review

Uitgekookt combineert, zoals de cover al doet vermoeden, de thema’s rechtspraak en medisch. Wat mij in dit boek wel al vrij snel opviel zijn de zware topics die hierbij aan bod komen en nergens op de cover vermeld werden. Ik zal deze dan ook niet benoemen in mijn recensie om spoilers te vermijden. Maar het is toch goed om voor het lezen te weten dat enkele pijnlijke thema’s aan bod komen in dit boek die niet voor elke lezer zijn weggelegd.

Plot:

Uitgekookt bestaat uit vier delen die op het eerste zicht niet onmiddellijk verband houden met elkaar. Geleidelijk aan gaan de puzzelstukjes in elkaar passen en vormen deze een verrassend geheel. Al lijkt het lange tijd toch eerder over onsamenhangende verhalen en personages te gaan.

Het verhaal begint met openbaar aanklager Margaux Bakker die een zaak krijgt toegewezen waar medische fouten gemaakt werden door een arts. Het lijkt dan ook dat het boek hier verder over zal gaan, maar dit blijkt slechts een klein deel van het geheel.

Pat Craenbroek heeft enkele zware thema’s op een bijzondere manier aan elkaar weten te koppelen. Toch lijken alle gebeurtenissen net iets te lang los van elkaar te staan en wordt de nieuwsgierigheid naar het onderlinge verband onvoldoende gewekt. Voor een thriller komt er net te weinig spanning aan bod.

Personages:

Hoofdpersonage Margaux Bakker is niet bepaald een sympathiek persoon. Ze is een sterke vrouw die voor niets of niemand wijkt maar het is heel moeilijk om je met haar te identificeren. De andere personages die aan bod komen wekken eveneens weinig sympathie op en dat is wel spijtig. Sommige gebeurtenissen in het boek zijn echt vreselijk maar je mist de connectie met de personages.

Toch weet Pat Craenbroek een uiteenlopende groep personages neer te zetten die het geheel bijzonder maken.

Conclusie:

Pat Craenbroek heeft in Uitgekookt veel verschillende verhaallijnen en personages weten te combineren. Toch mist de spanning en de nieuwsgierigheid naar het onderlinge verband. De personages vormen een diverse groep maar mochten net wat meer uitgewerkt worden. Al bij al is Uitgekookt een vlot lezende thriller met aandacht voor enkele zware thema’s.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven