Helsinki - Nathalie Pagie

Helsinki – Nathalie Pagie

Elk jaar in oktober gebeurt het opnieuw. Als de dagen korter worden en de inwoners de warme veiligheid van hun huizen opzoeken, wordt ergens in de stad een lichaam gevonden – vermoord en gruwelijk verminkt. Politie en justitie houden de zaak stil, zij vrezen imagoschade voor Helsinki, juist nu steeds meer toeristen de weg naar de Finse hoofdstad weten te vinden.
Rechercheur Talinn Ilves mijdt de stad sinds haar tweelingzus Reval er jaren geleden is verdwenen. Maar waar ze ook heen gaat, het verlies van Reval volgt haar overal. Na acht jaar besluit Talinn terug te keren naar haar geboortestad en een laatste poging te wagen om uit te vinden wat er met haar zusje is gebeurd. Haar timing had niet slechter kunnen zijn. Want als de nachten langer worden en de herfstkou in je botten kruipt, betekent dat maar één ding. Het is bijna oktober. 

Info

Titel: Helsinki
Auteur : Nathalie Pagie
# pagina’s: 400
Verschijningsdatum: oktober 2020
Uitgeverij: Boekerij

Review

Ik mocht dit boek lezen en beoordelen voor de Hebban Thrillerprijs 2021, als lid van de lezersjury.

Plot:

Talinn die afkomstig is uit Estland en de liefde vond in Parijs, besluit samen met haar vriend tijdelijk naar Helsinki te verhuizen. Ze gaat daar aan de slag bij de politie in de hoop meer te weten te komen over de verdwijning van haar tweelingzus 8 jaar geleden. Maar het rechercheteam heeft zijn handen vol met een vermoedelijke seriemoordenaar die elk jaar in oktober toeslaat. Voor ze het weet zit Talinn mee in een gevaarlijk onderzoek en wordt de verdwijning van haar zus steeds verdachter.

Helsinki is een goed geschreven thriller met vaart, waarin korte hoofdstukken en wisselende perspectieven elkaar opvolgen. De opbouw van het verhaal is goed en maakt je nieuwsgierig naar hoe alles juist in elkaar zit.

De spanning komt pas echt aan bod naar het einde van het boek toe, wanneer het steeds duidelijker wordt wie de moordenaar kan zijn. Dan start een spannende zoektocht naar de waarheid door Talinn, en is het onmogelijk om niet verder te lezen.

Het einde is mooi afgerond en zorgt ervoor dat de uitwerking van het plot voldoende duidelijk is. Al had er op het einde misschien net wat meer verrassing mogen inzitten. Toch stelt het verhaal zeker niet teleur.

Personages:

Vooral Talinn speelt een belangrijke rol in het verhaal. Elke zijsprong die in het boek wordt gemaakt leidt uiteindelijk tot haar betrokkenheid. Nathalie Pagie werkte dit hoofdpersonage goed uit en je krijgt een goed beeld van de vaak impulsieve en door emoties gedreven Talinn.

De andere personages spelen een iets kleinere rol en worden dan ook minder uitgebreid beschreven. Toch kan je je van elk van hen een beeld schetsen door enkele bijzondere karaktereigenschappen en persoonlijke problemen. Nathalie Pagie schuwt hierbij ook geen hedendaagse thema’s en problemen, al worden deze vrij oppervlakkig aangehaald.

Conclusie:

Helsinki is een thriller met een goed plot en een boeiend hoofdpersonage. De vlotte schrijfstijl en mooie opbouw van het plot zorgen ervoor dat je dit boek snel verslindt. Zeker de moeite waard om te lezen!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven