De speelgoedman - Heleen van den Hoven

De speelgoedman – Heleen van den Hoven

Na een wortelkanaalbehandeling krijgt Inigo Dubbelman nachtmerries. Zijn leven lijkt te ontsporen, net op het moment dat hij de belangstelling van Fee Kastelijn heeft gewekt, zijn collega bij transportbedrijf Dubbelman Logistiek.
Wanneer Fee besluit Inigo van zijn saaiheid te verlossen, leert ze een interessantere man kennen dan ze had verwacht. Maar wat doet hij in de uren die hij naderhand vergeten is?
Al snel vragen ze zich allebei af: Wie is Inigo Dubbelman eigenlijk? De vraag gooit hun levens overhoop. Het antwoord is dodelijk. 

Info

Titel: De speelgoedman
Auteur : Heleen van den Hoven
# pagina’s: 350
Verschijningsdatum: mei 2020
Uitgeverij: De Crime Compagnie

Review

Ik mocht dit boek lezen en beoordelen voor de Hebban Thrillerprijs 2021, als lid van de lezersjury.

Plot:

Inigo Dubbelman is een heel gestructureerde man die zich liever wat op afstand houdt van zijn collega’s. Na een behandeling bij de tandarts zijn er plots uren uit zijn geheugen verdwenen en heeft hij vreselijke nachtmerries. Is er iets mysterieus aan de hand of lijdt Inigo aan wanen? Zijn collega Fee is vastbesloten dichter bij Inigo te komen maar ontdekt al snel dat hij wel een heel diverse persoonlijkheid heeft. Hoe meer antwoorden Inigo en Fee zoeken, hoe gevaarlijker het voor hen wordt.

De speelgoedman is een heel mysterieus verhaal dat verteld wordt vanuit de twee hoofdpersonages Inigo en Fee. Beetje bij beetje krijg je steeds meer informatie en krijgt het verhaal vorm. Het tempo van vertellen ligt niet bijzonder hoog en dat zorgt er ook voor dat er bij momenten wat spanning ontbreekt. Hoe het verhaal van Inigo juist in elkaar zit is in elk geval wel verrassend en origineel.

Personages:

Vooral Inigo en Fee leer je tijdens het lezen goed kennen. Het verhaal is geschreven vanuit hun standpunten en je begrijpt dan ook goed hun rol in het verhaal. Al mochten deze personages toch wat meer worden uitgewerkt en blijven ze net iets te oppervlakkig.

De andere personages komen in De speelgoedman slechts sporadisch aan bod en leer je hierdoor ook minder goed kennen. Al stoort dit zeker niet en zorgt dit eerder voor een verrassend effect in het plot.

Conclusie:

De speelgoedman is een origineel verhaal en een vlot geschreven thriller. De uitwerking van personages en opbouw van de spanning in het plot had net wat meer mogen zijn. Maar in zijn geheel is dit boek een goede thriller.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven