Het geschenk - Sebastian Fitzek

Het geschenk – Sebastian Fitzek

Milan Berg staat bij het stoplicht wanneer er een auto naast hem stopt. Op de achterbank zit een doodsbang meisje. Wanhopig drukt ze een briefje tegen het raam. Een vraag om hulp? Milan weet het niet: hij is, net zoals zes miljoen landgenoten, analfabeet. Toch voelt hij dat het meisje in levensgevaar is. Milan begint een zoektocht die hem op een griezelig dwaalspoor zet. Aan het einde van de tocht wordt hij geconfronteerd met de wrede realiteit: soms is de waarheid te gruwelijk om mee te leven, en onwetendheid het grootste geschenk op aarde.

Info

Titel: Het geschenk
Auteur : Sebastian Fitzek
# pagina’s: 328
Verschijningsdatum: maart 2021
Uitgeverij: The House of Books

Review

Sinds ik het debuut van Sebastian Fitzek las, zijn thriller De therapie, ben ik fan van deze auteur. En geen enkel boek dat ik van hem las kon me tot nu toe teleurstellen. Ook Het geschenk zorgde weer voor enkele mooie leesuren!

Plot:

Het eerste hoofdstuk in Het geschenk start in het heden waarbij hoofdpersonage Milan Berg in de gevangenis zit voor kindermoord en misschien wel onschuldig is. Het is onmiddellijk een hoofdstuk met veel geweld en gruwel, waar je wel een sterke maag voor nodig hebt. Daarna wordt het verhaal vanaf het begin verteld, twee jaar terug in de tijd. Onmiddellijk kom je al heel wat andere dingen over Milan te weten die je beeld over hem opnieuw veranderen. Een passende introductie voor een boek waarin verschillende plottwists zitten die keer op keer verrassen.

Al krijg je in het eerste hoofdstuk al een goed beeld van hoe het verhaal gaat aflopen, toch blijft het plot verrassend. In Het geschenk mag je nooit iets zomaar aannemen want alles wat je gelooft kan elk moment opnieuw veranderen.

Personages:

Hoofdpersonage Milan Berg is analfabeet en dit werd heel goed beschreven door Fitzek. Het analfabetisme zorgt voor een originele insteek in het verhaal en werd mooi uitgewerkt. We leren Milan slechts geleidelijk aan beter kennen en het blijft tot het einde onzeker wat voor iemand hij juist is.

Ook de andere personages zetten je vaak aan het denken, je weet nooit zeker of een personage onschuldig is of toch niet helemaal te vertrouwen. Fitzek weet de lezer continu op het verkeerde been te zetten. De onbetrouwbare personages in combinatie met de verrassende ontwikkelingen in het verhaal zorgen voor een boeiende thriller.

Conclusie:

Sebastian Fitzek schreef met Het geschenk opnieuw een originele en verrassende thriller. Het is een verhaal met enkele sterke plottwists en boeiende personages. Zeker een aanrader!

Bedankt Overamstel Uitgevers voor dit recensie-exemplaar!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven