Zelfs als we zwijgen - Marieke Nijkamp

Zelfs als we zwijgen – Marieke Nijkamp

Vijf vrienden komen nog één keer samen in een verlaten hut in de bergen voordat iedereen zijn eigen weg zal gaan. Het wordt een weekend om afscheid te nemen, van elkaar en van het spel dat ze de afgelopen drie jaar hebben gespeeld. Maar echt ontspannen wordt het niet, want iedereen heeft zo zijn eigen demonen om tegen te vechten, en allemaal dragen ze hun eigen geheim met zich mee.

Info

Titel: Zelfs als we zwijgen
Auteur : Marieke Nijkamp
# pagina’s: 315
Verschijningsdatum: oktober 2020
Uitgeverij: HarperCollins

Review

Plot:

Vijf jongeren met elk een bijzondere persoonlijkheid delen een vriendschap die niet meer is wat ze vroeger was. Ze besluiten voor de laatste keer een rollenspel te spelen waarbij hun personages een mysterie oplossen. Maar dan wordt het spel echt gevaarlijk en moeten ze er alles aan doen om te kunnen ontsnappen.

Marieke Nijkamp had duidelijk een heleboel originele ideeën toen ze dit verhaal begon te schrijven. Ze combineert enkele bijzondere thema’s zoals roleplaygaming en genderneutraliteit. Dit alles wordt gehuld in een groot mysterie dat naar het einde toe steeds duidelijker wordt. Spijtig genoeg ontbreekt vooral de spanning in Zelfs als we zwijgen. Je leest over gebeurtenissen waarin de personages doodsangsten moeten uitstaan en toch komt dit niet zo over. Hierdoor is het plot minder interessant als je eerst zou verwachten, al leest het geheel wel heel vlot.

Personages:

De hoofdstukken werden afwisselend geschreven vanuit de verschillende personages. Zo zie je het verhaal zich afspelen door hun ogen. Toch slaagt Marieke Nijkamp er deze keer niet in om de personages echt tastbaar te maken. Ze blijven allemaal heel afstandelijk en het is moeilijk om hen te begrijpen of om zelfs mee te leven met wat hen overkomt.

Conclusie:

Zelfs als we zwijgen is een origineel verhaal maar mist spanning en een goede uitwerking van de personages. Hierdoor blijft het geheel vrij oppervlakkig ondanks de goede ideeën die in het boek gestopt werden. Spijtig dat Marieke Nijkamp de spanning van haar eerste thriller 54 minuten niet kon evenaren. Het boek leest vlot maar scoort qua thriller niet meer dan gemiddeld.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven