Mooie meisjes - Karin Slaughter

Mooie meisjes – Karin Slaughter

Wanneer op het nieuws melding wordt gemaakt van een vermist meisje, moet Claire Scott ongewild terugdenken aan haar eigen zusje. Zij verdween twintig jaar geleden, en het mysterie is nooit opgelost. Maar wanneer Claire alsnog de waarheid over de verdwijning van haar zus ontdekt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn.

Info

Titel: Mooie meisjes
Auteur : Karin Slaughter
# pagina’s: 476
Verschijningsdatum: juni 2015
Uitgeverij: Cargo

Review

Mooie meisjes is een losstaande thriller van Karin Slaughter. En het is kortweg echt wel een topboek!

Plot:

Een jong meisje raakt vermist, net zoals het zusje van Claire jaren geleden. Wanneer enkele vreselijke gebeurtenissen en ontdekkingen haar leven helemaal op zijn kop zetten, lijkt het alsof Claire na al die jaren misschien toch te weten zal komen wat er met haar zusje is gebeurd. Maar kan ze de waarheid wel aan?

Mooie meisjes is een thriller met vaart. Vanaf de eerste hoofdstukken leer je de hoofdpersonages kennen en word je op het verkeerde been gezet. Al draait dit verhaal om een verdwijning, toch is het geen politieverhaal. Het gaat vooral over de familie die zelf de waarheid probeert te achterhalen over de vermiste Julia. En hier komen een hoop leugens, intriges en ontdekkingen aan te pas.

Dit verhaal is zonder twijfel origineel en kan je tijdens het lezen geboeid houden. Karin Slaughter liet in Mooie meisjes ook nog eens zien dat ze geen schrik heeft van het schetsen van gruwelijke taferelen. De gebeurtenissen in het verhaal zijn vaak zo aangrijpend beschreven dat ze je niet zomaar loslaten. Het is geen boek voor wie een zwakke maag heeft, maar het is ook niet overdreven. De gruwel die ze beschrijft bestaat echt en dat maakt dat dit verhaal extra hard binnenkomt.

Personages:

Er zijn slechts enkele belangrijke personages in het verhaal die je dan ook goed leert kennen en die levensecht werden neergezet. Ook al zijn hun karakters tegenstrijdig toch krijg je een goed inzicht in hun beslissingen en daden. Karin Slaughter is er goed in om personages duidelijk neer te zetten op een manier dat je het gevoel krijgt hen echt te kennen. Ook in Mooie meisjes is ze hier opnieuw in geslaagd.

Conclusie:

Mooie meisjes is gruwelijk en aangrijpend met enkele knap neergezette personages. Het is een thriller die op alle vlakken kan overtuigen!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven