Over haar lijk Sarah Pinborough

Over haar lijk – Sarah Pinborough

IETS OUDS
Marcie’s affaire met Jason Maddox sleurde haar midden in de wereld van de gegoede klasse. Oud geld, oude vriendjes, oude geheimen. Marcie is deze wereld misschien wel in getrouwd, maar ze zal er nooit echt toe behoren.
IETS NIEUWS
Dan komt Jasons compagnon terug van een reis naar Londen, met een nieuwe echtgenote. Jong, aantrekkelijk, roekeloos… Iedereen raakt in de ban van Keisha. Ook Jason.
IETS DAT JE NOOIT ONGEDAAN KUNT MAKEN
Sommige mensen zouden een moord plegen voor het leven dat Marcie leidt. Hoe ver is ze zelf bereid te gaan om het te behouden?

Info

Titel: Over haar lijk
Auteur : Sarah Pinborough
# pagina’s: 398
Verschijningsdatum: 1 september 2020
Uitgeverij: The House of Books

Review

De titel, de cover, de flaptekst..ze geven voor het lezen allemaal een gevoel dat dit wel eens een thriller zou kunnen zijn die ook deels in het genre feelgood/romantisch kan passen. Als je die twijfel hebt is dat niet slecht. Want al is Over haar lijk geen romantisch boek, het is wel een aparte en bijzondere thriller. Hoe minder specifieke verwachtingen je hebt voor het lezen hoe beter. Dit is een verhaal dat je echt gewoon op je moet laten afkomen.

Plot:

Met Over haar lijk treed je een verhaal lang de wereld van de rijken binnen. Vergeet even de regels die in het gewone leven van toepassing zijn, want die gelden hier niet. Marcie en Keisha, twee totaal verschillende echtgenotes, komen tegenover elkaar te staan. Elk willen ze hun verworven macht en rijkdom beschermen. Maar tegen welke prijs?

Al verdienen de mannen in deze boeken het geld, toch zijn ze bijzaak in deze wereld waar vrouwen onderling rivalen zijn en de schijn ophouden. Bij elke nieuwe ontwikkeling in het verhaal ga je je afvragen wie eigenlijk te vertrouwen is. Want liegen gaat iedereen hier heel gemakkelijk af.

Al ligt het wel wat voor de hand wie de grote boeman in dit verhaal kan zijn, toch blijven de motieven mysterieus tot het einde. Dit boek gooit je van de ene verbazing in de andere en zorgt ervoor dat je het verslindt. Over haar lijk bevat ook wel een stout kantje dat even een eerder romantische twist aan het verhaal geeft. Maar uiteindelijk wordt het plot mooi uitgewerkt zodat ook dit in het geheel past.

Is dit gehele plot achteraf bekeken wel realistisch? Misschien niet helemaal. Maar beschouw de wereld waarin Over haar lijk zich afspeelt als iets heel aparts waar andere regels gelden. Dan kan je echt genieten van de onvoorstelbaarheden van dit verhaal.

Personages:

De voornaamste personages in het boek zijn Marcie en Keisha. Het verhaal wordt dan ook vooral vanuit hun standpunt verteld. Doordat hun echte verhaal vrij lang verborgen blijft komen ze net als alle andere personages in dit boek vrij onbetrouwbaar over. En dat past net heel mooi in dit verhaal.

Over de andere personages die in het boek aan bod komen wordt niet zoveel geschreven. Hun achtergrond en motieven blijven eerder geheim en maken het geheel mysterieus. Al zorgt dit er wel voor dat de namen en koppels soms moeilijk uit elkaar te houden zijn.

Conclusie:

Over haar lijk is een bijzonder boek. Geen typische thriller, maar ook geen romantisch verhaal. Begin te lezen zonder specifieke verwachtingen en dan ga je van dit boek het meest genieten. Het verhaal is spannend, onvoorstelbaar en ook wel een beetje stout. Zonder twijfel een apart boek dat zowel tijdens als na het lezen in je hoofd blijft hangen.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven