Laatste weduwe Karin Slaughter

Laatste weduwe – Karin Slaughter

Een onschuldig uitje verandert in een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. De politie zet een grote zoekactie op touw en haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos.
Een paar weken later, op een rustige zondagmiddag, worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar binnen no time loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie voert hen naar een afgelegen plek in de bergen, naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle en een moordzuchtige radicale groepering…

Info

Titel: Laatste weduwe
Auteur : Karin Slaughter
Serie: Will Trent #9
# pagina’s: 496
Verschijningsdatum: juni 2019
Uitgeverij: HarperCollins

Review

Laatste weduwe is het 9de deel in de reeks rond Will Trent van Karin Slaughter. Wanneer je alle delen uit de serie in de juiste volgorde leest komen ze het best tot hun recht. Maar dit boek is net zoals de andere uit de reeks, ook losstaand te lezen.

Plot:

Geen uitgebreide inleiding deze keer, in Laatste weduwe zit de spanning vanaf de eerste pagina’s in het verhaal. En zo blijft het ook tijdens de rest van het boek. In deze negende thriller rond hoofdpersonage Will Trent is Karin Slaughter er volledig in geslaagd om een verhaal te schrijven waar de spanning van de pagina’s spat, van de eerste tot de laatste zin.

Het plot wordt geleidelijk aan mooi uitgewerkt. Karin Slaughter gebruikt hiervoor een techniek die ze niet eerder in haar boeken toepaste. Aan het begin van elk hoofdstuk staat datum en uur geschreven. Vaak lees je verschillende hoofdstukken die zich op exact hetzelfde moment afspelen maar door de ogen van een ander personage. Dit is leuk en origineel, al wil je soms wel weten hoe het verhaal nu verder gaat en niet nog eens opnieuw dezelfde minuten herbeleven vanuit een ander standpunt.

Personages:

Dit is intussen het negende boek uit de Will Trent-reeks met ook opnieuw Sara Linton en Faith Mitchell in de hoofdrollen. De kracht van de personages zit voor mij vooral in de uitwerking gedurende de serie. Daarom herhaal ik zoals steeds opnieuw: lees deze boeken in de juiste volgorde en je zal niet teleurgesteld worden 😉 Zo ga je echt houden van deze personages en aftellen naar het volgende boek waarin ze een rol spelen!

Conclusie:

Opnieuw een mooi deel in deze serie van Karin Slaughter! Het grootste pluspunt van dit boek is de spanning die in het verhaal zit verwerkt, vanaf de eerste pagina tot de laatste. De originele opbouw van het boek bewijst dat Karin Slaughter geen schrik heeft om iets nieuws uit te proberen.

Intussen verscheen in juni 2020 deel 10 in de Will Trent-reeks: Verzwegen.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven