Stoel 7a Sebastian Fitzek

Stoel 7a – Sebastian Fitzek

Mats Krüger, een ervaren en succesvolle psychiater, moet zijn vliegangst overwinnen als zijn hoogzwangere dochter Nele voor het eerst in jaren weer contact met hem opneemt. Na een cursus tegen vliegangst gaat Mats aan boord van de langeafstandsvlucht Buenos Aires – Berlijn. Al zijn angsten lijken voor niets tot een vreemdeling hem vertelt dat een van Mats’ ex-patiënten zich ook aan boord bevindt. Iemand die hij ooit heeft bevrijd van moordlustige, gewelddadige fantasieën. En nu moet Mats zien te voorkomen dat hij de 600 passagiers en zichzelf mee de dood in jaagt.. 

Info

Titel: Stoel 7a
Auteur : Sebastian Fitzek
# pagina’s: 370
Verschijningsdatum: februari 2019
Uitgeverij: The House of Books

Review

Een psychiater, een gevaarlijke patiënt, een vliegtuig dat kan neerstorten en een vermiste zwangere vrouw. Dit zet de toon wel voor alweer een spannende psychologische thriller van Sebastian Fitzek.

Plot:

Mats Krüger, die psychiater is, heeft het jaren geleden bij zijn dochter helemaal verpest en krijgt nu een tweede kans. Ondanks zijn ontzettende angst voor vliegen stapt hij toch het vliegtuig op om zijn dochter Nele te gaan bezoeken wanneer ze moet bevallen. Eens in de lucht blijkt zijn vliegangst wel het minste van zijn zorgen want er lijk iets helemaal mis met Nele. Daarbovenop is er aan bord ook een vroegere patiënt van Mats aanwezig die zich toch wel heel vreemd gedraagt.

Alle elementen zijn aanwezig voor een goed en spannend verhaal met een sterke psychologische invalshoek. Iets wat vertrouwd is in de boeken van Sebastian Fitzek. Ook in Stoel 7a speelt het psychologische opnieuw een grote rol met twee psychiaters in de hoofdrol en een vreemde ex-patiënte.

De hoofdstukken spreken vanuit wisselende perspectieven en enerzijds beleef je het verhaal van Mats in het vliegtuig, anderzijds het verhaal van Nele op de grond. Beide zijn best spannend en met elkaar verweven. Al grijpt dit verhaal net iets minder aan als eerdere boeken van Fitzek (Zoals De therapie en Passagier 23). Toch is het plot verrassend en onvoorspelbaar waarbij Fitzek geleidelijk aan de antwoorden vrij geeft.

Personages:

De voornaamste personages zijn Mats en zijn dochter Nele, alsook de ex-patiënte van Mats en zijn collega Feli. Mats en Nele leer je vrij goed kennen waardoor hun reacties te begrijpen zijn. De andere personages lijken op sommige vlakken iets vager te blijven zodat ze heel verrassende acties kunnen ondernemen. Want je wordt echt wel regelmatig op het verkeerde been gezet door deze personages.

Het is typisch voor Sebastian Fitzek om in zijn boeken de personages psychologisch goed uit te werken en daar is hij opnieuw in geslaagd in Stoel 7a.

Conclusie:

Stoel 7a is een knappe psychologische thriller met goed uitgewerkte personages. Je wordt regelmatig op het verkeerde been gezet met een verrassende en spannende ontknoping tot gevolg.

Al vond ik eerdere boeken van Sebastian Fitzek net iets beter, toch is Stoel 7a alweer een aanrader!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven