De mensen boven ons Lisa Jewell

De mensen boven ons – Lisa Jewell

In een groot huis in het Londense Chelsea ligt een baby wakker in haar wiegje. Gevoed en verzorgd, wacht ze vrolijk tot iemand haar oppakt.
In de keuken liggen, naast een haastig gekrabbeld briefje, drie lichamen. Ze zijn al enkele dagen dood.
Wie heeft er in de tussentijd voor de baby gezorgd? En waar is diegene gebleven?

Info

Titel: De mensen boven ons
Auteur : Lisa Jewell
# pagina’s: 362
Verschijningsdatum: juni 2020
Uitgeverij: A.W. Bruna

Review

Wat belangrijk is om te weten voor je aan dit boek begint is dat de beschrijving op de achterflap (hierboven ook vermeld) niet de juiste verwachtingen geeft. Dat kan teleurstellend of verrassend zijn, maar toch is het vooral handig om dit op voorhand te weten.

Plot:

Er zijn twee verschillende tijdlijnen in het boek en de hoofdstukken wisselen hierin dan ook af. Het verhaal uit het verleden gaat over wat er vooraf ging aan de baby die alleen in haar wiegje gevonden werd. Het heden vertelt een verhaal dat eerst los lijkt te staan van de eerdere gebeurtenissen, maar geleidelijk aan geraken beide tijdslijnen verweven.

De mensen boven ons vertelt voornamelijk het verhaal van een groep mensen die samen in een huis woonden. Je snakt ernaar om meer te weten te komen over wat er 25 jaar geleden gebeurd is, en de auteur houdt het echte verhaal goed verborgen. Soms mist het boek wat vaart en is het wachten op een interessante ontwikkeling van het verhaal.

Ook de spanning ontbreekt vaak in dit boek. Het is eerder een een zoektocht naar een bijzondere familiegeschiedenis.

Personages:

Er wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Wat opvalt is dat verschillende personages ook meerdere kanten hebben aan hun karakter. Zo zijn ze wel verrassend, maar krijg je er nooit echt hoogte van. Het is moeilijk om hen te doorgronden en je ziet de beslissingen die ze maken daardoor ook niet altijd aankomen.

Er gebeuren veel kleine dingen in dit verhaal en de groep mensen waar het allemaal om draait is best interessant. Maar toch slaagt Lisa Jewell er niet helemaal in om dit in de vorm van een thriller over te brengen.

Conclusie:

De mensen boven ons is geen echte thriller. De spanning komt vooral door de zoektocht naar wat er 25 jaar geleden gebeurde in een huis waar een groep mensen samenwoonde. Lisa Jewell wisselt in dit boek heden en verleden af en vertelt het verhaal ook vanuit verschillende personages. Het boek leest vlot maar start met verkeerde verwachtingen. Geen hoogvlieger dus maar zeker ook geen slecht boek.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven