Tik Tak Chris McGeorge

Tik Tak – Chris McGeorge

Als 11-jarig jongetje loste Morgan Sheppard de moord op zijn wiskundeleraar op, terwijl iedereen dacht aan zelfmoord. Nu, 25 jaar later, wordt hij wakker, geboeid aan een bed in een onbekende hotelkamer, met vijf vreemden die ook net ontwaken. In de badkamer ligt een lijk. Op de tv verschijnt een man met een masker op. Sheppard krijgt de opdracht om binnen 3 uur de moord op te lossen, anders zal iedereen sterven. De moordenaar blijkt een van de aanwezigen te zijn, maar het is onduidelijk wie… 

Info

Titel: Tik Tak
Auteur : Chris McGeorge
# pagina’s: 320
Verschijningsdatum: Mei 2018
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Review

Plot:

Het plot van Tik Tak begint veelbelovend. Een groep mensen opgesloten in een hotelkamer. Ze kennen elkaar niet maar moeten een moord zien op te lossen binnen de tijd, anders zullen ze allemaal sterven.

Het verhaal verloopt echter vrij traag en slaagt er niet echt in om de spanning er in te houden. Ook de psychologische uitwerking van de groep mensen die in een beperkte ruimte werden opgesloten, ontbreekt in Tik Tak.

De ontknoping is niet echt verrassend wanneer de auteur een verhaallijn uit het verleden begint te schetsen. Al krijgt het verhaal vanaf dit punt wel wat meer diepgang. Tik Tak leest echter vlot en start vanuit een goed concept. Maar de uitwerking van het plot kon beter en geloofwaardiger.

Personages:

Hoofdpersonage Morgan Sheppard is niet bepaald stereotiep. Hij is irritant, zwak, kortom een vreselijk persoon. Niet echt iemand waarmee je als lezer een sterke band gaat ontwikkelen. Spijtig genoeg is er geen enkel ander personage in de hotelkamer aanwezig waar je wel meer sympathie voor gaat krijgen. Alle personages blijven vrij oppervlakkig en niemand springt er echt uit.

Het gebrek aan uitwerking van de personages is in dit verhaal echt een gemiste kans. Het gaat maar om een handvol mensen die continu in elkaars gezelschap zitten. Er zou toch iemand moeten uitspringen waar je van hoopt dat deze de gecreëerde nachtmerrie veilig kan verlaten? Spijtig genoeg is dat niet het geval.

Conclusie:

Tik Tak schetst een verhaal met veel potentieel, al blijft de uitwerking van zowel het plot als de personages wat oppervlakkig. Het is zo’n typische thriller die je tussendoor kan lezen maar er niet echt uitspringt.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven