Vrouwen zonder genade Camilla Läckberg

Vrouwen zonder genade – Camilla Läckberg

Ingrid heeft haar veelbelovende carrière als journalist opgegeven toen haar man hoofdredacteur werd bij een grote krant. Nu heeft ze ontdekt dat hij vreemdgaat. Birgitta, een basisschoollerares, slaat doktersafspraken over omdat haar man haar mishandelt. De Russische Victoria ontmoette haar Zweedse man online en emigreerde, maar hij is niet zo zorgzaam als hij leek.
Ingrid, Birgitta en Victoria zijn totaal verschillend, maar hebben één ding gemeen: ze zitten vast in een desastreus huwelijk. Online spreken ze af ieder één echtgenoot te vermoorden, maar dat plan neemt een onverwachte wending…

Info

Titel: Vrouwen zonder genade
Auteur : Camilla Läckberg
# pagina’s: 157
Verschijningsdatum: 3 november 2019
Uitgeverij: The House of Books

Review

Vrouwen zonder genade is een kort verhaal, dus ideaal om eens tussendoor te lezen. Enkele jaren geleden begon ik aan de Fjällbacka-serie van Camilla Läckberg. En dus was ik nu ook heel benieuwd naar haar schrijfstijl in dit dunne boekje.

Plot:

De hoofdstukken in Vrouwen zonder genade zijn heel kort, steeds slechts enkele bladzijden. Je leest zo telkens uit het perspectief van één van de drie vrouwen. Op deze manier leer je hen een beetje beter kennen en kom je erachter hoe (slecht) ze door hun man behandeld worden. Zo komen ze tot de beslissing om elkaar te helpen hun partners te vermoorden.

Doordat dit verhaal zo kort is wordt het plot niet echt uitgediept. Zo ontbreekt bepaalde informatie en achtergrond over de vrouwen en hun leven. Hierdoor lijken hun beslissingen soms wat oppervlakkig en ongeloofwaardig. Vrouwen zonder genade is geschreven vanuit een sterk idee voor een plot en Läckberg had hier dan ook gerust een langer boek van mogen maken.

Personages:

We leren de drie vrouwen en hun man slechts beperkt kennen. Je begrijpt hun frustraties en angsten wel, maar wat meer persoonlijke info zou zeker een mooie toevoeging zijn.

Conclusie:

Vrouwen zonder genade is een vlot geschreven boekje met een origineel verhaal. Dit boek had gerust wat langer mogen zijn zodat het plot en de personages verder uitgediept konden worden. Want potentieel heeft dit verhaal zeker. Zeker een aanrader dus wanneer je een korte psychologische thriller wilt lezen.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven