Mr. Nobody Catherine Steadman

Mr. Nobody – Catherine Steadman

Op een Engels strand wordt een man gevonden: half bewusteloos, geen papieren en niet in staat om te praten. Iedereen toont belangstelling. De ziekenhuismedewerkers voelen zich op onverklaarbare wijze tot hem aangetrokken, de internationale medische experts staan voor een raadsel en de landelijke pers noemt hem Mr. Nobody. Allemaal zijn ze op zoek naar antwoorden. Wie is deze man? En wat is er met hem gebeurd?
Sommige herinneringen kunnen echter beter verborgen blijven.
Neuropsychiater Dr. Emma Lewis wordt gevraagd de patiënt te beoordelen. Dit is haar grote kans: deze zaak kan haar wereldwijde bekendheid opleveren. Maar daar schuilt ook het gevaar. Veertien jaar geleden verliet Emma het dorp waar ze opgroeide en sindsdien heeft ze er alles aan gedaan om elk spoor van haar verleden uit te wissen. Hoe meer tijd ze met haar patiënt doorbrengt, des te meer alarmbellen er afgaan in haar hoofd. Ze is doodsbang dat hij nét dat ene weet wat niemand anders te weten mag komen.

Info

Titel: Mr. Nobody
Auteur : Catherine Steadman
# pagina’s: 367
Verschijningsdatum: februari 2020
Uitgeverij: Karakter Uitgevers

Review

In Mr. Nobody draait het verhaal voornamelijk om neuropsychiater Emma Lewis die een mysterieuze onbekende man onderzoekt. Er wordt dan ook veel verteld vanuit haar perspectief en hier worden neurologische termen niet geschuwd. Dit is echter wel iets waar je voor te vinden moet zijn. De ingewikkelde anatomische benamingen worden niet altijd uitgebreid verklaard dus een kleine voorkennis kan van pas komen. Wanneer je houdt van dit thema dan kan dit boek echt wel een geschikte thriller voor je zijn.

Plot:
Het plot van Mr. Nobody zit mooi opbouwend in elkaar en wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Catherine Steadman wekt vanaf het begin een grote nieuwsgierigheid naar zaken die zowel de onbekende man als dokter Lewis liever voor zich houden. Dit in combinatie met het mysterie van Mr. Nobody zorgen voor een spannend plot.

De opbouw van dit boek is best spannend maar niet zo realistisch. Er zijn veel gebeurtenissen in het verhaal die je even laten fronsen en ook de ontknoping voelt nogal bizar aan.

De hoofdstukken zijn echter vrij kort en de schrijfstijl is vlot, ondanks de vele medische termen. Dus dit is zeker een boek waar je vlot doorheen kan lezen.

Personages:

Het aantal personages in Mr. Nobody blijft beperkt en wordt goed uitgewerkt. Zonder dat je het beseft blijkt iedereen zijn eigen rol te spelen in een mooi geheel dat aan het einde van het boek verklaard wordt.

Conclusie:

Mr. Nobody is een thriller waarin de neuropsychiatrie centraal staat, inclusief vele medische terminologie die gebruikt wordt. Het plot is verrassend en bouwt mooi op, maar is weinig realistisch. Dat maakt van dit verhaal een eerder gemiddelde thriller.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven