Leugens T.M. Logan

Leugens – T.M. Logan

Joe Lynch is gelukkig getrouwd met Mel en ze hebben een zoon van vier, William. Op een middag rijden Joe en William samen in de auto als ze Mel zien rijden. In een opwelling besluit Joe haar te volgen om haar te verrassen.
Even later ziet Joe dat Mel een enorme ruzie heeft met een vriend van hen, en is dat het eerste teken dat Mel een geheim heeft. Joe kan alleen nog niet bevatten hoe groot dat geheim is…

Info

Titel: Leugens
Auteur : T.M. Logan
# pagina’s: 469
Verschijningsdatum: Januari 2019
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

Leugens is een psychologische thriller over moeilijke situaties binnen een gezin, duidelijk geschreven door een mannelijke auteur. En dat is wel eens een leuke afwisseling binnen dit genre waar vooral vrouwelijke auteurs het voortouw nemen. Het is interessant om eens een boek te lezen verteld vanuit het standpunt van een echtgenoot en vader die zijn vertrouwde leven ziet wegglippen.

Plot:

Wanneer Joe per ongeluk zijn vrouw betrapt tijdens een geheime afspraak met een vriend is niks meer hetzelfde. Het is het begin van een hoop leugens, verteld door iedereen die Joe dacht te kunnen vertrouwen. En wie spreekt de waarheid? Wat is het echte verhaal?

Dit boek leest heel vlot. T.M. Logan heeft een aangename schrijfstijl en Leugens zit vol van de korte hoofdstukken met een spannend einde, waardoor je gewoon blijft lezen.

Het verhaal is interessant en spannend, maar de echte kracht van dit boek blijkt uit de verrassende ontknoping. Naar de laatste pagina’s toe vraag je je echt af hoe er ooit verheldering kan komen. En dan is het daar, de waarheid, een grote verrassing waarbij je even gaat terugdenken aan al het voorgaande dat in Leugens gebeurde. Knap gedaan!

Personages:

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Joe, de echtgenoot en vader. Je voelt zijn onmacht en frustratie en probeert hem in gedachten de juiste richting op te sturen. Zo erg ga je eigenlijk met dit hoofdpersonage meeleven.

In het boek wordt wel veel gesproken over moderne technologie en social media, waarbij Joe niet echt mee is met z’n tijd. Dit zorgt ervoor dat de moderne lezer zich misschien niet helemaal in Joe kan inleven. Maar echt storen doet dit niet.

De andere personages in het boek leer je minder goed kennen. Dat zorgt er net ook voor dat de ontknoping zo verrassend is. Want wanneer je niet weet wie er allemaal leugens vertelt, dan is het een zoektocht naar de waarheid. Veel personages zijn er eigenlijk niet in het boek en dat geeft wel een eerder intieme sfeer. Een inkijk in een zogenaamd alledaags gezin.

Conclusie:

Leugens is een verrassende psychologische thriller. Doordat het verteld wordt vanuit het standpunt van de man – echtgenoot en vader – is dit boek toch anders dan de doorsnee in dit genre. Je vliegt door de korte en spannende hoofdstukken en gaat van een goed verhaal naar een verrassende ontknoping.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven