De honger Kasper van Beek

De honger – Kasper van Beek

Liam Sandberg, zijn vrouw Evi en hun dochter Yana komen na een weekendje weg thuis in Amsterdam. Op de salontafel ligt een onbekende afstandsbediening met daarop een gele post-it. Op het papiertje staat PLAY geschreven. Als Liam de afstandsbediening gebruikt verschijnt hun eigen woonkamer op de televisie, gefilmd van een hoog standpunt. Door het beeld loopt Evi, in een badjas. Dan worden er zes afzonderlijke schermen zichtbaar. Op elk beeld is een ander deel van hun huis te zien, en ook Liam en Yana zijn gefilmd. Rechtsboven staan een datum en een tijd, en als Liam doorspoelt vliegen de dagen voorbij.
De volgende dag vindt de politie zeventien verborgen camera’s in het huis van Liam Sandberg. Rechercheur Isabella Neri staat voor een raadsel. Wie heeft de camera’s geplaatst? En waarom wil iemand de familie Sandberg elke minuut van elke dag filmen?

Info

Titel: De honger
Auteur : Kasper van Beek
# pagina’s: 320
Verschijningsdatum: 7 mei 2020
Uitgeverij: Cargo

Review

Plot:

Het plot van De Honger klinkt origineel en spreekt daarom ook erg aan. Het idee van een familie die gefilmd wordt in eigen huis klinkt onheilspellend dichtbij. Kasper van Beek had dan ook een goed idee voor een mooi plot in deze thriller. Dat werkte hij bovendien nog eens af met een verrassende ontknoping.

Toch mist De honger een goede uitwerking. Het plot had meer uitgediept kunnen worden maar bleef eerder oppervlakkig. Ook echte spanning komt niet snel aan bod in deze thriller. Een mooi idee met andere woorden dat in dit boek toch niet helemaal tot uiting komt.

Personages:

De personages zijn eerder teleurstellend. Ze maken zulke erge gebeurtenissen mee en toch ga je niet snel met hen meevoelen. Net zoals bij het plot had de uitwerking van de personages beter gekund. Wanneer hier meer diepgang zou zijn kon je als lezer makkelijker begrip tonen voor de keuzes en moeilijke levens van de personages.

Conclusie:

De honger is zonder twijfel een origineel verhaal. En wanneer je graag verrast wordt door een mooie plotwending dan zit je met dit boek zeker goed. De uitwerking van het plot en de personages maken dit echter eerder een gemiddelde thriller.

Ik zou De honger eerder aanraden als een goede instapthriller.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven