Vamps Vers Bloed - Nicole Arend

Vamps Vers bloed – Nicole Arend

Dillon wordt door zijn vader naar deze afgelegen school in de Zwitserse Alpen gestuurd. Hij heeft niets gemeen met de andere leerlingen: ze zijn arrogant, bloedmooi en… vampiers. Wat doet hij hier? Maar algauw komt Dillon erachter dat hij anders is dan hij altijd dacht. Ook al komt hij niet uit een machtige vampierfamilie, hij blijkt de meest bijzondere leerling van allemaal:. Bloed liegt niet. En terwijl Dillons krachten als vampier groeien, groeit ook het gevaar…

Info

Titel: Vamps Vers bloed
Auteur: Nicole Arend
Serie: Vamps #1
# pagina’s: 413
Verschijningsdatum: april 2023
Uitgeverij: De Fontein

Review

De serie Vamps wordt omschreven als een combinatie van Harry Potter en vampieren. Onweerstaanbaar vond ik dat! Deze eerste editie is ook nog eens extra leuk door de fluo roze edges.

Het hoofdpersonage in Vamps is Dillon. Een jongen die tot nu toe een vrij gewoon leven leidde bij zijn vader en plots naar een eliteschool voor vampieren moet gaan. Hij is op zijn minst een buitenbeentje te noemen. Al snel merken de vampieren dat Dillon niet gewoon is, maar net heel speciaal. En dat brengt heel wat gevaar met zich mee.

Dit eerste deel in de serie Vamps is heel vermakelijk. Het doet inderdaad vaak denken aan de jonge Harry Potter die plots op een tovenaarsschool terechtkomt. Al zijn vampieren toch nog net iets anders dan tovenaars. De rituelen rond bloed zijn soms best wat luguber, maar dat hoort natuurlijk allemaal bij deze vampierschool.

Er zit heel wat mysterie in dit verhaal. Zowel Dillon als de andere personages hebben heel wat te verbergen. Je wordt als lezer al snel nieuwsgierig gemaakt naar meer. Het verhaal bevat ook behoorlijk wat pubergedrag. De leerlingen zijn zowel hun krachten als elkaar aan het ontdekken, waarbij zowel liefde als verlangen hun vriendschap vaak in de weg staat. Toch moeten ze ook samenwerken om de loodzware opdrachten van de school te doorstaan. Hier wordt het verhaal spannend om tenslotte te eindigen met een verrassende twist.

Vers Bloed is een leuk boek en vormt een mooi begin van de serie. Ik ben alvast heel benieuwd naar het volgende deel!

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven