Recensie De laatste die sterft – Helen Fields

Het gezin Clark is net verhuisd naar het afgelegen Isle of Mull, een eiland voor de kust van Schotland. Dan raakt de zeventienjarige Adriana vermist. Haar ouders zijn radeloos – de lokale bevolking ziet hen als indringers en de politie is onverschillig – en wenden zich tot privédetective Sadie Levesque om hun dochter te vinden. Sadie is ontzettend goed in haar werk. Wanneer ze het lichaam van Adriana vindt in een grot, met een kroon van zeewier, beseft ze dat de zaak veel groter is dan ze in eerste instantie dacht. Ze duikt in de geheimen van het eiland, maar komt daardoor ook zelf dichter bij het gevaar. Want wat als Adriana niet de laatste was die stierf?

Info

Titel: De laatste die sterft
Auteur: Helen Fields
# pagina’s: 395
Verschijningsdatum: januari 2024
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

Privédetective Sadie Levesque wordt ingehuurd door het gezin Clark om hun vermiste dochter Adriana op te sporen. Het gezin verhuisde onlangs naar Mull maar kan op niet veel hulp van de politie rekenen. Wanneer Sadie het lichaam van Adriana vindt begint een gevaarlijke zoektocht naar de moordenaar waarbij Sadie geen uitdaging uit de weg gaat. Maar had deze dader het enkel op Adriana gemunt of zullen er nog meer slachtoffers volgen?

Helen Fields is vooral bekend door haar schitterende serie over Ava en Luc. De laatste die sterft is niet zoals deze boeken, het is een ander verhaal. En dat moet je als fan van de serie even kunnen loslaten. Maar ook in deze thriller vind je opnieuw de aangename schrijfstijl van Helen Fields, relatief korte hoofdstukken en een plot met veel vaart.

Hoofdpersonage Sadie weet je al snel te boeien: haar stijl, achtergrond en vastberadenheid om gerechtigheid te krijgen voor Adriana. Al snel mocht Sadie voor mij een nieuw seriepersonage worden. Daarnaast maakte ze ook kennis met één van de personages uit de serie van Luc en Ava, wat beslist iets extra toevoegt aan het verhaal.

Doorheen het boek zat veel spanning, verrassende wendingen en evolueerde het verhaal naar een spannende ontknoping. De laatste 100 pagina’s van het boek zijn niet meer weg te leggen en lees je makkelijk in één stuk uit. Tot het aangrijpende einde waarbij ik met veel spijt dit boek dichtklapte.

De laatste die sterft is een sterke thriller die mij op meerdere vlakken aangenaam verraste met een hoofdpersonage dat ik niet snel zal vergeten.

Plot: 5/5
Personages: 5/5
Spanning: 5/5
Leesplezier: 5/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven