De gast - B.A. Paris

De gast – B.A. Paris

Wanneer Iris en Gabriel terugkeren van vakantie wacht hun een nare verrassing: Laure, een vriendin van de twee, is in hun huis getrokken. Ze slaapt in hun bed, draagt de kleding van Iris en heeft zelfs de inrichting veranderd. Het blijkt dat ze haar echtgenoot heeft verlaten nadat hij een affaire had opgebiecht. Iris en Gabriel willen er zijn voor Laure, maar die gedraagt zich steeds vreemder. Haar aanwezigheid zet de verhoudingen op scherp en geheimen uit het verleden komen aan de oppervlakte. En dan wordt het breekpunt bereikt…

Info

Titel: De gast
Auteur: B.A. Paris
# pagina’s: 360
Verschijningsdatum: november 2023
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

Na te hebben genoten van een ontspannen reis keert het koppel Iris en Gabriel terug naar huis. Tijdens hun afwezigheid blijkt dat hun vriendin Laure hier echter haar intrek heeft genomen. Ze is weggegaan bij haar man, een goede vriend van Iris en Gabriel, en vertelt een vreemd en ongeloofwaardig verhaal. Maar het koppel kan niet anders dan hun vriendin Laure te steunen in deze moeilijke tijd. Al snel blijkt dat dit allesbehalve evident is. En dan kampt het koppel ook nog met hun eigen problemen.

De psychologische thrillers van B.A. Paris staan steeds garant voor een verhaal met boeiende interacties tussen de personages en minstens één originele plottwist. Ook in De gast was dit niet anders. De verhoudingen tussen de drie personages die tijdelijk heel dicht op elkaar wonen zijn interessant en soms ook verrassend. Daarnaast blijft het lang raden naar wat zich tussen Laure en haar ex afspeelde. Gabriel die thuis is met een burn-out kan gebeurtenissen uit het verleden niet loslaten. Zeker niet wanneer hij hier in het heden steeds weer mee geconfronteerd wordt.

Je voelt al snel aan dat er bepaalde zaken niet kloppen aan zowel het verhaal van Laure als aan dat van Gabriel. Maar het duurt wel even voor je hier meer duidelijkheid in krijgt. Geleidelijk aan worden de personages op de proef gesteld om hun relaties niet kapot te maken. De grote plottwist waar dit verhaal naartoe leidt is zeker origineel, verrassend en zorgt voor een bijzondere afronding van het verhaal.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven