Middernacht - Amy McCulloch

Middernacht – Amy McCulloch

Info

Titel: Middernacht
Auteur: Amy McCulloch
# pagina’s: 345
Verschijningsdatum: november 2023
Uitgeverij: The House of Books

Review

Na een moeilijke periode besluit Olivia een stap in het diepe te wagen door samen met haar vriend Aaron een cruise naar Antarctica te maken. Ze gaan erheen om een kunstcollectie voor te stellen maar eigenlijk hoopt Olivia ook dat er meer tussen haar en Aaron zal gebeuren. De wonderbaarlijke reis blijkt echter vol gevaar te zitten wanneer Aaron verdwijnt en de bemanning van het schip niet helemaal eerlijk lijkt te zijn.

Middernacht begint op een rustig tempo. De schrijfstijl van Amy McCulloch is aangenaam maar toch maakt dit verhaal een trage start. Eens het avontuur van Olivia echt begint is de spanning echter te snijden. Boeiende personages maken hun opwachting en niemand lijkt helemaal te vertrouwen. Olivia is ietwat goedgelovig en twijfelt vaak aan zichzelf door haar moeilijke verleden. Maar daarnaast is ze ook een doorzetter die het avontuur tegemoet gaat.

Er komen verschillende onderwerpen aan bod in Middernacht zoals trauma, liefde, bedrog en ook de kunsthandel omvat een deel van het thema. Hierdoor weet je niet onmiddellijk waar dit verhaal naartoe zal gaan ondanks de verdwijning van Aaron die zich al vrij in het begin voordoet. Het blijft lang gissen naar wat er met hem is gebeurd en wat er juist aan de hand is met Olivia. De tocht naar deze ontknoping is ontzettend spannend en vol verrassingen. Amy McCulloch weet welke elementen ze in een boek moet stoppen om er een interessante thriller van te maken.

Spijtig dat Middernacht eerst wat traag op gang kwam. Want daarna volgde een boeiend en spannend verhaal dat de aandacht nagelbijtend weet vast te houden tot de laatste pagina.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Overamstel Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven