Rode mist - AJ Ryan

Rode mist – A.J. Ryan

Een man wordt wakker op een boot die langzaam op zee vaart. Hij kan zich niet herinneren wie hij is of hoe hij er terechtgekomen is. En hij is niet alleen – er zijn zes anderen. Niemand kan zijn eigen naam herinneren en ze hebben allemaal een litteken van een recente operatie.
Wanneer er een bericht verschijnt op de boordcomputer – ‘reis naar Punt A voortgezet’ – besluit de groep samen te werken om te overleven. Maar terwijl de boot door het mistige water vaart, wordt de groep geteisterd door vragen en wantrouwen. Wie trekt er aan de touwtjes, waarom hebben ze geen herinneringen, en waar komt het gekrijs voorbij de mist vandaan?

Info

Titel: Rode mist
Auteur: A.J. Ryan
# pagina’s: 269
Verschijningsdatum: oktober 2023
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Review

Rode mist is een apocalyptische thriller. Wanneer een man ontwaakt ontdekt hij dat hij zich op een varende boot bevindt. Hij weet niet wie hij is en hoe hij daar terecht kwam. Er blijken nog zes mannen en vrouwen op de boot aanwezig te zijn. Allen weten ze niet meer wie ze zijn en wat hun verleden is. Maar ze dragen wel littekens van recente operaties. Wat is er aan de hand? Vanwaar komt de mist en het vreselijke gekrijs?

Deze thriller is helemaal geschikt voor wie houdt van een origineel einde-van-de-wereld-verhaal. Het speelt zich deels af als een locked-in en psychologische thriller. Maar het bevat ook wetenschap en actie. Rode mist vertelt een boeiend verhaal dat je aan de pagina’s gekluisterd houdt tot een overweldigend einde.

Geleidelijk aan komt de groep meer te weten over waarom ze op de boot zijn en wat hen te doen staat. Deze info is echter vrij beperkt waardoor je als lezer ook niet zoveel te weten komt over wat er met de wereld gebeurde. Alles draait om deze kleine groep personages. Ze hebben elk hun eigen talenten en persoonlijkheid wat het moeilijk maakt om hun daden in te schatten. Eén personage springt er echter uit en fungeert eerder als hoofdpersonage.

Dit spannende verhaal is vlot geschreven en laat je niet zomaar los. Rode mist is een heel boeiende apocalyptische thriller die ook heel filmisch geschreven is. De filmrechten werden al voor verschijnen verkocht en dat verbaast niet. Het wordt aftellen naar de verfilming!

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven