Iselin was bijna thuis - Orjan Karlsson

Iselin was bijna thuis – Orjan Karlsson

Wanneer de 19-jarige Iselin Hanssen na een hardlooptraining in een populair wandelgebied niet thuiskomt, vermoedt de politie dat ze uit eigen beweging is vertrokken. Maar als haar T-shirt dat helemaal onder het bloed zit, vlak bij het pad wordt gevonden, is duidelijk dat het om een misdrijf gaat. De verdenking valt al snel op Iselins vriend, zoon van een van de rijkste mannen van Bodø. Ook voor inspecteur Jakob Weber is het een heldere zaak. Tot er nog een jonge vrouw verdwijnt…

Info

Titel: Iselin was bijna thuis
Auteur: Orjan Karlsson
Serie: Jakob Weber #1
# pagina’s: 348
Verschijningsdatum: juni 2023
Uitgeverij: Marmer

Review

De verdwijning van Iselin zet de Noorse stad Bodø op zijn kop. Het 19-jarige meisje ging hardlopen maar kwam daarna nooit thuis aan. Jakob Weber leidt het politieonderzoek en ontdekt al snel een bebloed t-shirt van Iselin. Maar het onderzoek geraakt geen stap verder en dan verdwijnt er nog een jonge vrouw.

Iselin was bijna thuis is het eerste deel in de serie rond inspecteur Jacob Weber. In zijn job wordt hij geholpen door collega inspecteur Noora Sande. Tijdens het verhaal neemt zij echter vaak het voortouw waardoor deze thriller eerder rond haar lijkt te draaien dan om Jakob. Dat is best bijzonder voor een nieuwe serie en maakt benieuwd naar hoe het verder met haar zal gaan.

Het boek komt vrij traag op gang met een kennismaking van de personages en een traag verloop in het onderzoek rond Iselin. Er zijn ook bijzonder veel personages die aan bod komen waardoor het soms moeilijk is om te onthouden wie wie alweer is.

Na de tweede verdwijning komt er wat meer tempo in het verhaal. En het einde wordt helemaal spannend en verrassend. Toch voelt het verhaal niet helemaal af. Iselin was bijna thuis is een goede thriller die op een rustig tempo verder gaat en pas naar het einde toe wat meer vaart en spanning krijgt.

Plot: 3/5
Personages: 3/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Elke dag boeken. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven