In eeuwigheid - Camilla Grebe

In eeuwigheid – Camilla Grebe

Op een mooie dag in augustus heten Lykke en haar man Gabriel hun vrienden welkom bij hun jaarlijkse zomerfeest. Hun zeventienjarige tweeling Harry en David is er ook, met hun beste vriendin Bonnie. De drie zijn al hun hele jeugd bevriend, maar langzaam lijkt de vriendschap te veranderen. Als Lykke de volgende dag met een kater opstaat, wordt het lichaam van Bonnie gevonden in het huisje achter in de tuin waar de pubers samen sliepen. De beide jongens verklaren niets gemerkt te hebben, maar de deur is van binnenuit op slot gedraaid, niemand had het huisje in kunnen sluipen. Acht jaar later wordt Lykke zelf verdacht van moord, en weigert ze een verklaring af te geven. Wat is er werkelijk gebeurd in die fatale zomernacht?

Info

Titel: In eeuwigheid
Auteur: Camilla Grebe
# pagina’s: 411
Verschijningsdatum: augustus 2023
Uitgeverij: Cargo

Review

Lykke en Gabriel leiden een goed leven in hun mooie woning samen met hun tweelingzonen Harry en David. Volgens jaarlijkse traditie houden ze voor hun vrienden een gezellig feest waarbij teveel wordt gedronken. Wanneer Lykke de volgende ochtend het lijk ontdekt van Bonnie verandert alles voor het gezin voor altijd. Bonnie was een vriendin van de tweeling. En alles wijst erop dat zij schuldig zijn aan haar dood. Acht jaar later zit Lykke zelf in de cel en wordt verdacht van moord. Geleidelijk aan vertelt ze alles wat er op het noodlottige feest gebeurde.

In eeuwigheid is een psychologische thriller met een rustig tempo dat helemaal niet stoort want het verhaal blijft steeds boeien. De man van Lykke is een succesvolle schrijver en zij werkt bij een uitgeverij. Dit maakt de achtergrondinfo die je over de personages krijgt heel interessant. Het lijkt wel een kijkje in het leven van een schrijver en zijn entourage.

Het duurt lang tot je weet waarom Lykke in de cel zit en ook wat er acht jaar eerder gebeurde. Maar de bladzijden van dit boek worden perfect benut om je een goede kijk te geven op de personages. Wie de dader uiteindelijk blijkt te zijn is misschien niet voor iedereen even verrassend. Maar hoe dit de onderlinge relatie heeft beïnvloed is bijzonder boeiend.

In eeuwigheid is een boeiende psychologische thriller die je met een rustige opbouw toch weet te overrompelen.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Standaard Uitgeverij. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven