Kwaad Bloed - Tine Bergen

Kwaad bloed – Tine Bergen

Leuven, donderdagavond. Zeven studenten zitten opgesloten in de gemeenschappelijke keuken van hun kot. Zes leven. De zevende, Vinz, is dood. Zijn beste vriend Serge heeft gezworen dat iedereen pas naar buiten mag als de moordenaar zichzelf bekend heeft gemaakt. Vinz was altijd in voor een feestje of een uitdaging. Hij was ook heel impulsief en bijgelovig. En hij heeft een bijzonder (invloed)rijke grootvader die zijn enige kleinzoon altijd de hand boven het hoofd houdt. Naarmate de nacht vordert en de sfeer grimmiger wordt, worden steeds meer roddels, beschuldigingen en geheimen op tafel gelegd. Iedereen heeft goede redenen om Vinz te vermoorden. Maar wie heeft de beste redenen? Of wie vond dat hij reden genoeg had? Want misschien was Vinz wel vooral goed in het zetten van kwaad bloed. En ook kwaad bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Info

Titel: Kwaad bloed
Auteur: Tine Bergen
# pagina’s: 288
Verschijningsdatum: januari 2023
Uitgeverij: Vrijdag

Review

Het is nacht in Leuven waar zeven studenten samen in de keuken van hun kot zitten. Eén van hen is overleden, één iemand houdt hen opgesloten. Samen proberen ze de waarheid te achterhalen.

Kwaad bloed is een bijzondere thriller. Het boek bevat allemaal korte hoofdstukken en speelt zich steeds af tussen dezelfde zeven personages. Soms is er een kleine flashback naar het verleden, maar het grootste deel wordt verteld door de kotgenoten. Allemaal hebben ze hun eigen redenen om elkaar te vertrouwen én te wantrouwen. In kleine stapjes kom je meer te weten over het verhaal van elk personage en hoe dit leidde tot de dood van één van hen.

Kwaad bloed is een thriller die je eigenlijk in één ruk kan uitlezen. Hoofdstuk na hoofdstuk volgt elkaar op en je verlangt steeds naar meer informatie. De schrijfstijl van Tine Bergen is aangenaam en to the point. Er wordt niet meer verteld dan wat noodzakelijk is en hiermee leidt ze de lezer doorheen een boeiend verhaal naar een verrassende ontknoping.

Wat bijzonder is aan dit verhaal is dat het zo dichtbij komt. Al speelt het zich af in een luxueus kot, toch kan je je vast wel herkennen in één van de personages aangezien deze zo verschillend zijn. Je wordt voortdurend op het verkeerde been gezet en wordt niet teleurgesteld. Kwaad bloed is een boeiende en verrassende thriller!

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Elke Dag Boeken. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven