In de schaduw - Liz Nugent

In de schaduw – Liz Nugent

Op het eerste gezicht heeft Lydia Fitzsimons een perfect leven: echtgenote van een gerespecteerde, succesvolle rechter, moeder van een geliefde zoon, wonend in een statig huis in Dublin. Maar dat mooie huis verbergt een geheim. En wanneer Lydia’s zoon Laurence dit geheim ontdekt, komen er krachten in werking die langzaam maar zeker leiden tot een claustrofobische en vernietigende climax.

Info

Titel: In de schaduw
Auteur: Liz Nugent
# pagina’s: 363
Verschijningsdatum: mei 2023
Uitgeverij: AW Bruna

Review

In de schaduw is een psychologische thriller en het is zonder twijfel een sterk verhaal dat je behoorlijk in de war maakt. Deze moet je gewoon lezen tot het einde, want dit liet me behoorlijk beroerd achter.

“Mijn man wou Annie Doyle niet vermoorden. Maar dat leugenachtige kreng verdiende het.”

Lydia Fitzsimons lijkt het perfecte leven te leiden als echtgenote van een rechter, in een prachtig huis en met een zoon die ze adoreert. Wanneer het koppel echter te maken heeft met de moord op de jonge vrouw Annie Doyle verandert de dynamiek in dit huishouden helemaal. Ze doen er alles aan om dit geheim te verbergen, maar de familie van Annie is niet zomaar bereid om de zoektocht naar haar op te geven. Wanneer Laurence, de zoon van Lydia, de waarheid ontdekt heeft dit ongeziene gevolgen.

In de schaduw werd geschreven vanuit verschillende perspectieven: Lydia, Laurence en Karen – de zus van Annie. In het eerste hoofdstuk weet je al wat er met Annie gebeurde, maar niet waarom. Wat volgt is een verhaal waarin veel psychologische spelletjes gespeeld worden en steeds verder duidelijk wordt waarom Annie moest sterven.

Dit verhaal zit echt knap in elkaar en de personages werden bijzonder sterk uitgewerkt. De beslissingen die genomen worden zijn vaak zo verrassend dat ze moeilijk te vatten zijn, maar dit maakt het boek extra bijzonder. En vaak ook wel wat bizar. Lydia lijkt een obsessieve liefde te hebben voor haar zoon en gaat daarin ontzettend ver. Alles leidt naar een ontknoping die niet te voorspellen is en je sprakeloos achterlaat. Beslist een aanrader voor iedereen die houdt van sterke psychologische thrillers!

Auteur Liz Nugent bracht al meerdere boeken uit in Ierland en Engeland. In de schaduw is echter het eerste boek dat naar het Nederlands vertaald werd. Ik hoop dat er snel meer vertalingen van haar boeken zullen volgen! In de schaduw zal ook verfilmd worden als tv serie en daar kijk ik beslist al naar uit.

Plot: 5/5
Personages: 5/5
Spanning: 4/5
Leesplezier: 5/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van Standaard Uitgeverij. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven