Tijgerlelie - Marion Pauw

Tijgerlelie – Marion Pauw

Vol enthousiasme vertrekt de half-Spaanse Lili met haar vijf huisgenoten naar de Pyreneeën. Haar oom heeft haar gevraagd twee maanden op El Refugio te passen, zijn hotel dat in de wintermaanden door hevige sneeuwval afgesloten raakt van de bewoonde wereld. Op het allerlaatste moment besluit een van de huisgenoten een oude schoolvriendin mee te vragen, de flamboyante Monica. De rest reageert welwillend, maar door Monica’s aanwezigheid verandert de groepsdynamiek en er ontstaat een toxische sfeer. Lili valt steeds meer buiten de groep en op een avond loopt het zo vreselijk uit de hand dat er een dode valt.

Info

Titel: Tijgerlelie
Auteur: Marion Pauw
# pagina’s: 350
Verschijningsdatum: mei 2023
Uitgeverij: Ambo Anthos

Review

Tijgerlelie gaat over pesten. Over er plots niet meer bijhoren in een vriendengroep en gedrag dat onder invloed van groepsdruk veel te ver gaat. Daar moet je je toch bewust van zijn voor je dit boek gaat lezen. Want dit is een delicaat thema en de gebeurtenissen in het boek maakten toch wel indruk.

Zeventien jaar geleden trok Liliane samen met haar huisgenoten en vrienden naar het hotel van haar tante en nonkel. Aangezien het hotel gesloten is tijdens de wintermaanden staan Lili en haar vrienden in voor het onderhoud van het hotel, terwijl ze afgesloten zijn van de buitenwereld. Op het laatste moment neemt één van haar vrienden een oude schoolvriendin mee: Monica. Tussen Lili en Monica gaat het onmiddellijk niet zo goed. Maar de invloed die dit heeft op de groep is niet in te schatten en leidt zelfs tot een dode in de groep. In het heden gaat Lili op zoek naar antwoorden, want zowel zij als de andere overlevenden lijden nog elke dag onder het drama.

Tijgerlelie speelt zich zowel af in het verleden als heden. Je krijgt het verhaal voornamelijk te zien door de ogen van hoofdpersonage Liliane (Lili). Beetje bij beetje wordt meer info vrijgegeven over wat er die bewuste winter gebeurde en hoe het zo fout is kunnen lopen.

Al gaat dit verhaal over het achterhalen van wat er gebeurde en hoe er iemand kon overlijden in het hotel, toch draait dit boek vooral om de groepsdynamiek. Je ziet de balans tussen de vrienden verschuiven en beleeft echt Lilianes kant van het verhaal. Zowel de gebeurtenissen en emoties in de groep als de gevolgen die dit heeft in het heden werden heel goed omschreven door Marion Pauw. Tijgerlelie leest heel vlot en boeit op meerdere vlakken. Leest dit boek echt als een thriller? Niet altijd. Maar het verhaal werd wel knap uitgewerkt en evolueert op het einde naar een ontknoping die levensecht lijkt. Dit verhaal doet echt wat met de lezer en kan je niet zomaar naast je neerleggen. De auteur wist de thema’s pesten en groepsdynamiek bijzonder goed uit te werken. Beslist een boeiend verhaal dat je ook na het lezen nog zal bijblijven.

Plot: 4/5
Personages: 4/5
Spanning: 3/5
Leesplezier: 4/5

Ik kreeg dit recensie-exemplaar van VBK Uitgevers. Bedankt hiervoor!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven