Stephen King Stack

Stephen King Stack

In augustus ontving ik deze mooie nieuwe editie van De Marathon van Stephen King. Een boek dat hij in 1979 al uitbracht onder zijn pseudoniem Richard Bachman.

DE MARATHON: de af te leggen afstand is 700 kilometer.

DE REGELS: Er mag niet langzamer dan 6 km per uur gelopen worden; men moet blijven bewegen; er zal slechts één winnaar zijn. Bij overtreding krijgen de deelnemers drie waarschuwingen. De vierde is de laatste en definitief, de kogel.

DE DEELNEMERS: honderd zorgvuldig geselecteerde jongeren, onder wie de zestienjarige Ray Garraty.

Wist je dat Stephen King al meer dan 80 boeken en kortverhalen uitbracht die gaan van thrillers tot fantasy? Veel van zijn verhalen werden ook verfilmd.

Ooit startte ik met het verzamelen van al zijn boeken maar daar bleek mijn portemonnee toch niet akkoord mee te gaan 😄

Hierbij nog enkele boeken van hem die horen tot mijn favorieten:

Misery
Als bestsellerauteur Paul Sheldon een ernstig auto-ongeluk krijgt, wordt hij gered door zijn grootste fan, Annie. Maar zijn heldin blijkt ook zijn ergste nachtmerrie. Annie kan niet accepteren dat Misery, haar geliefde romanpersonage, is vermoord door haar schepper en dwingt Paul om Misery weer tot leven te brengen. Paul is gekluisterd aan zijn rolstoel en heeft geen keus. Maar schrijvers beschikken ook over wapens…

Pet Sematary
Als Dr. Louis Creed met zijn vrouw, twee kinderen en de kat naar het kleine plaatsje Ludlow verhuist lijkt er niets aan de hand. Niet ver achter het huis liggen twee begraafplaatsen, een voor de honden en katten uit de buurt, en een veel oudere indiaanse begraafplaats waar de mensen uit het dorp magische krachten aan toeschrijven. Als de kat overreden wordt en deze op de begraafplaats achter het huis begraven wordt, komt Louis er pas achter hoeveel waarheid er in dat bijgeloof steekt, en betekent dat het begin van de ondergang van het gezin.

De Shining
Jack Torrance, zijn vrouw Wendy en hun vijfjarige zoon Danny verblijven in het Overlook Hotel, waar Jack is ingehuurd als huismeester. Danny heeft een gave: ‘het licht’, zoals de oude meneer Hallorann het noemt.
In het Overlook Hotel nemen Danny’s visioenen angstaanjagende vormen aan. Hevige sneeuwstormen sluiten het gezin volledig af van de buitenwereld. Het hotel zou verlaten moeten zijn, maar wie is de dame in kamer 217 en wie zijn de gemaskerde gasten die maar met de lift op en neer blijven gaan..?

Het instituut
Midden in de nacht, in een huis in een rustige straat in een buitenwijk van Minneapolis, worden de ouders van Luke Ellis stilletjes vermoord. Luke zelf wordt in een zwarte SUV geladen en weggereden. Dit alles duurt minder dan twee minuten. Luke wordt wakker in Het Instituut, in een kamer die precies op zijn slaapkamer lijkt, alleen zonder raam. Aan de andere kant van de deur zijn meer deuren, met daarachter meer kinderen, die daar allemaal op dezelfde manier zijn beland als Luke. Kalisha, Nick, George, Iris en de tienjarige Avery Dixon hebben allen speciale krachten, zoals telekinese of telepathie. Zij zitten in Het Voorgebouw. Ooit waren er nog meer kinderen, maar die zijn naar Het Achtergebouw verhuisd. ‘Deze plek is een muizenval,’ zegt Kalisha. ‘Je kunt erin, maar je komt er nooit meer uit.’
Het personeel van deze sinistere faciliteit, dat onder leiding staat van de genadeloze mevrouw Sigsby, wil de bovennatuurlijke gaven van de kinderen inzetten voor zijn eigen doeleinden. En deinst nergens voor terug om dat te bereiken. Als je meewerkt, krijg je muntjes voor de automaten. Zo niet, dan wacht een wrede straf. Hoe meer kinderen er naar Het Achtergebouw worden gestuurd, hoe wanhopiger Luke wordt om te ontkomen en hulp te zoeken. Maar er is nog nooit iemand uit Het Instituut ontsnapt…

*

❔Heb jij een favoriet Stephen King-boek?

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 227

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven