De donor Clare Mackintosh

De donor – Clare Mackintosh

Het leven van Lizzie’s dochter Meg wordt gered door een geslaagde harttransplantatie. Lizzie is de onbekende donor eeuwig dankbaar. Dan ontvangt ze een brief van Karen, die zich voorstelt als de moeder van de donor, met het verzoek om Meg te mogen ontmoeten. Lizzie meent dat dat het minste is wat ze terug kan doen. Maar zodra ze kennis maakt met Karen heeft Lizzie het gevoel dat er iets niet klopt en het duurt niet lang voordat ze vermoedens krijgt dat het toelaten van Karen in hun leven, een heel grote fout is…

Info

Titel: De donor
Auteur : Clare Mackintosh
# pagina’s: 82
Verschijningsdatum: 14 juli 2020
Uitgeverij: De fontein

Review

De donor van Clare Mackintosh is een novelle dat enkel als ebook verscheen. Het is een klein boekje van 82 pagina’s dat je heel snel kan uitlezen.

Plot:

Dit verhaal over tiener Meg die een donorhart krijgt is een beknopte psychologische thriller. Wanneer Karen, de moeder van de donor, haar intrede doet voel je al snel aan dat er iets niet klopt. Maar wat precies dat kom je pas naar het einde toe te weten. Dan ontwikkelt het plot zich ook tot een spannende race tegen de tijd.

Best knap hoe Clare Mackintosh dit allemaal in zo weinig pagina’s kon neerschrijven.

Personages:

De personages in De donor zijn niet uitgebreid: het gezin van Lizzie, donor Karen en vriendin Samira. In zo’n kort verhaal is het steeds een goede keuze om het aantal personages beperkt te houden. En dat doet de auteur dan ook goed in dit boekje. Je komt niet echt veel over hen te weten maar ze worden goed neergezet zodat je je toch in hen kan inleven.

Conclusie:

De donor is een psychologische thriller novelle. Zowel het plot als de personages worden mooi neergezet in een beperkt aantal pagina’s. Clare Mackintosh schreef een boeiend en ook spannend boekje dat vlot leest. Een aanrader wanneer je tussendoor een kort boek wilt lezen waarbij je door de pagina’s kan vliegen.

Als kleine extra bevat dit ebook ook nog het begin van de thriller Ik zie jou van Clare Mackintosh.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven