Valse getuige - Karin Slaughter

Valse getuige – Karin Slaughter

Leigh Collier heeft een goede baan als advocaat, een dochter die het goed doet op school en zelfs haar scheiding is relatief rustig verlopen; haar leven is net zo onopvallend als ze altijd had gehoopt dat het zou zijn. Maar Leighs schijnbaar normale leven verhult een jeugd die verre van gewoon was.
Dan belandt er een nieuwe zaak op haar bureau: de verdediging van een rijke man die beschuldigd wordt van verkrachting. Het is een zaak die haar carrière zou kunnen maken als ze wint. Maar als ze de man ontmoet, beseft ze dat het geen toeval is dat hij haar als zijn advocaat heeft gekozen. Ze kent hem. En hij kent haar. Sterker nog, hij weet wat er twintig jaar geleden is gebeurd.
De enige die haar kan helpen, is haar jongere zus Callie, de laatste persoon die Leigh ooit om hulp zou willen vragen. Ze heeft echter geen keuze…

Info

Titel: Valse getuige
Auteur : Karin Slaughter
# pagina’s: 447
Verschijningsdatum: juni 2021
Uitgeverij: Harper Collins

Review

Al jaren kijk ik telkens in juni uit naar de nieuwe Karin Slaughter en ook dit jaar bracht ze een nieuwe thriller uit. Een standalone deze keer.

Plot:

De zussen Leigh en Callie hebben een zware jeugd achter de rug en zochten elk hun eigen weg in het leven. Wanneer Leigh in haar functie als advocaat een client krijgt die alles wat ze opbouwde voor haar kan verpesten, moet ze noodgedwongen opnieuw contact opnemen met haar zus. Maar ze kunnen niet inschatten met welk gevaar dit gepaard zal gaan.

Valse getuige is een iets andere thriller dan we van Karin Slaughter gewend zijn. Enkele van haar vaste elementen komen weliswaar terug, zoals de aangename schrijfstijl en sterke vrouwelijke hoofdpersonages. Maar dit boek heeft geen echt politieverhaal, het gaat voornamelijk over een rechtszaak en heel veel drugs. Karin Slaughter schrijft steeds sterke boeken en dat is ook nu het geval. Al grijpt dit verhaal minder aan dan zijn voorgangers. Het gevoel om echt in het verhaal gezogen te worden ontbreekt hier.

Personages:

Valse getuige draait vooral om de zusjes Leigh en Callie. Twee heel verschillende persoonlijkheden die uit hetzelfde disfunctionele gezin komen. Karin Slaughter beschreef deze twee vrouwen als sterk en uniek maar ook hier mist er weer iets wat beide personages echt aangrijpend maakt. Al laat het vreselijke verhaal van Leigh en Callie je niet zomaar los.

Conclusie:

Net zoals de meeste thrillers van Karin Slaughter is ook Valse getuige terug een goede thriller met een vlotte schrijfstijl. Het geheel grijpt echter net iets minder aan dan haar vorige boeken, maar ze legt de lat dan ook heel hoog als Queen of Crime.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven