Wat jij niet ziet M.J. Arlidge

Wat jij niet ziet – M.J. Arlidge

Emma Forbes is verliefd. Sinds ze ex-soldaat Mark ontmoette, kan ze aan niemand anders denken. Mark is door zijn tijd in het leger zowel mentaal als fysiek beschadigd, al maken zijn littekens hem alleen maar aantrekkelijker. Eindelijk kan de blindgeboren Emma voor iemand zorgen, in plaats van altijd zelf te worden verzorgd.
Dan wordt de stad opgeschrikt door een reeks gruwelijke inbraken. Een mysterieus figuur sluipt in het holst van de nacht huizen in, waar hij zijn nietsvermoedende slachtoffers aanvalt, vernedert en genadeloos martelt. De politie heeft maar één aanknopingspunt: de dader heeft een opvallend litteken in zijn nek. Is het toeval, of maakt Emma’s onvoorwaardelijke liefde haar blind voor wie Mark werkelijk is? 

Info

Titel: Wat jij niet ziet
Auteur : M.J. Arlidge
# pagina’s: 95
Verschijningsdatum: 1 juni 2020
Uitgeverij: Boekerij

Review

Ik lees al enkele jaren met veel plezier de boeken van M.J. Arlidge, namelijk zijn serie rond Helen Grace. Zijn boeken zijn steeds spannend en heel vlot geschreven met de vele korte hoofdstukken. Toen ik hoorde dat M.J. Arlidge het geschenkboekje zou schrijven voor de Spannende boeken weken 2020 begon ik af te tellen naar het verschijnen ervan. Hier was ik heel benieuwd naar!

Plot:

Het plot van Wat jij niet ziet is al snel duidelijk. Al bij het lezen van de korte inhoud heb je wel een idee waar dit korte verhaal naartoe zal gaan. Wanneer je deze voorspelbaarheid even kan loslaten besef je dat dit helemaal niet erg is. In minder dan 100 pagina’s weet Arlidge het verhaal toch mooi uit te werken en de spanning er even in te brengen in de laatste hoofdstukken.

Personages:

Er zijn twee hoofdpersonages, de blinde Emma en haar vriend Mark. Door het aantal hoofdpersonages zo beperkt te houden is er voldoende ruimte om deze toch goed uit te werken in het beperkte aantal pagina’s. Hierdoor krijg je alsnog voldoende inzicht in deze personages. Iets wat vaak ontbreekt bij een kortverhaal.

Conclusie:

Wat jij niet ziet leest heel vlot en laat je kennis maken met twee bijzondere personages. Al kan zo’n dun boekje nooit een volwaardig uitgewerkt boek vervangen, toch slaagt Arlidge erin om een kort spannend verhaal neer te zetten.

M.J. Arlidge stelt, zoals gewoonlijk, niet teleur!

Dit geschenkboekje krijg je tijdens de Spannende boeken weken 2020 cadeau bij aankoop van €15 aan Nederlandstalige thrillers of romans.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven