Een vreemde in huis - Shari Lapena

Een vreemde in huis – Shari Lapena

Wat als je misschien iets verschrikkelijks hebt gedaan en je het je niet kunt herinneren? Je bent thuis, wacht tot je man thuiskomt van zijn werk. Je kookt een lekkere maaltijd, kijkt ernaar uit hem te zien en te horen hoe zijn dag was. Hij kan elk moment komen.
Dat is alles wat je je herinnert. Je wordt wakker in het ziekenhuis, zonder enig idee hoe je daar beland bent. Ze zeggen dat je een ongeluk had; je verloor de controle over je stuur terwijl je veel te hard reed in een gevaarlijke buitenwijk.
De politie start een intensief onderzoek en gaat ervan uit dat je iets in je schild voerde. Maar je echtgenoot weigert dat te geloven. Je beste vriendin twijfelt. En zelfs jij kan niet achterhalen wat er die nacht gebeurd is …

Info

Titel: Een vreemde in huis
Auteur : Shari Lapena
# pagina’s: 272
Verschijningsdatum: juli 2017
Uitgeverij: Prometheus

Review

Plot:

Wanneer Karen wakker wordt in het ziekenhuis heeft ze geen herinneringen meer aan de avond daarvoor en het auto-ongeval dat ze had. De politie is wantrouwig en linkt het ongeval aan een andere gebeurtenis in de buurt. Al snel leert Karen dat niemand achter haar lijkt te staan; niet de politie, haar man en beste vriendin. Komt dit door de geheimen die Karen te verbergen heeft? Of is ze niet de enige met een onbekend verleden?

Het plot van Een vreemde in huis lijkt niet bijzonder opvallend tussen andere psychologische thrillers van de laatste jaren, toch maakt het nieuwsgierig naar het verhaal achter de gebeurtenis. Dit mysterie zorgt ervoor dat je het boek snel wilt uitlezen om te weten hoe alles juist in elkaar zit. De schrijfstijl van Shari Lapena is in dit boek echter niet altijd makkelijk te lezen. Er wordt veel gebruik gemaakt van dialogen en ook de beschrijvingen bestaan soms uit vreemde zinnen. Al kan dit laatste uiteraard ook aan de vertaling liggen. De hoofdstukken zijn vrij kort en dat bevordert de vlotheid van het boek dan weer wel.

Zoals in veel thrillers zit er in Een vreemde in huis ook een plottwist naar het einde toe. Wat een leuke afwisseling is met de verder vrij gemiddeld uitgewerkte verhaallijn. We lezen zowel over Karen en haar man, als over de politie. Maar het onderzoek komt vrij amateuristisch over waardoor het geen sterk politieverhaal is.

Personages:

De personages in het boek zijn vooral Karen, haar man Tom en beste vriendin. Daarnaast komt ook de politie regelmatig aan bod met de vorderingen van het onderzoek. Allemaal worden ze echter beperkt uitgewerkt waardoor het moeilijk is om hen te begrijpen of er sympathie voor te krijgen.

Conclusie:

Een vreemde in huis is een gemiddelde psychologische thriller. Het plot maakt nieuwsgierig maar is net zoals de personages niet heel origineel of grondig uitgewerkt. Een thriller met weinig bijzonderheden dus behalve dan een leuke plottwist.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven