Het begin Nora Roberts

Het begin – Nora Roberts

Het begon allemaal op oudjaarsavond.
De ziekte kwam plotseling en verspreidde zich snel. De angst verspreidde zich nog sneller. Binnen een paar weken viel alles uiteen: het elektriciteitsnet haperde, de overheid en rechtsstaat vielen om, en meer dan de helft van de wereldbevolking was dood.
Waar orde was, is nu chaos. Waar de macht van wetenschap en technologie afbrokkelt, komt magie in hun plaats. Soms goede, zoals de magie die Lana Bingham gebruikt in de loft waar ze met haar geliefde Max woont. Soms ondenkbaar kwade magie, die overal kan huizen – om de hoek, in stinkende tunnels onder de rivier – of in degenen van wie je het meest houdt.
Met niemand om te vertrouwen behalve elkaar, ontvluchten Lana en Max het vernielde New York. Ze zijn niet de enigen. Over het hele land proberen reizigers naar het westen te vluchten. Maar in een wereld van overlevenden waar iedere vreemde een vriend of vijand kan zijn, weet niemand precies waar ze naartoe vluchten, of waarom. En er wacht hen een doel dat hun levens, en de levens van alle overlevenden, voorgoed zal veranderen.
Het einde is gekomen. Nu gaat het beginnen.

Info

Titel: Het begin
Auteur : Nora Roberts
Serie: De Bron #1
# pagina’s: 416
Verschijningsdatum: 7 augustus 2018
Uitgeverij: Boekerij

Review

Het begin is boek 1 van de trilogie De Bron van Nora Roberts. Dit boek past zowel in het genre Fantasy als Thriller. Ik las eerder romans van deze auteur en een boek uit de Eve Dallas-serie (onder pseudoniem J.D. Robb) en deze konden me nooit echt overtuigen. Het onderwerp van deze nieuwe serie sprak me wel onmiddellijk aan en ik werd niet teleurgesteld! Ik ben fan!

Plot:

Het begin geeft een variatie op het onderwerp “einde van de wereld en een nieuw begin”. Door een ziekte sterft een groot deel van de bevolking. Enkele groepen overleven en er komt een verdeling tussen goed en kwaad. Om deze trilogie te kunnen smaken moet je wel openstaan voor wat magie, wat dit gaat ook een belangrijke rol spelen. Realistisch is het plot misschien niet helemaal maar het is ook geen volledige fantasie.

Wat dit boek zo bijzonder maakt is de sfeer die Nora Roberts erin heeft kunnen verwerken. Zodra je begint te lezen treed je een andere wereld binnen, en dat is best knap van de auteur. Het verhaal speelt zich af op drie verschillende plaatsen, elk gaat over een groep die probeert te overleven in de nieuwe wereld. Het begin gaat over liefde, angst, het kwaad en het magische. Alles samen vormt dit een mooi geheel en een spectaculair begin van de trilogie.

Personages:

De personages worden mooi uitgewerkt. Je maakt kennis met “gewone” mensen, heksen, elfen, enzovoort. Maar de personages staan ijzersterk en komen niet zo “hocus pocus” over alsof ze uit een sprookje komen. Eigenlijk zijn het gewoon mensen die je misschien zou kennen en die extra krachten bezitten. Dat maakt deze personages ook zo sterk, het feit dat ze alledaags overkomen en toch heel bijzonder zijn.

Nora Roberts kan liefde en verdriet zo goed omschrijven dat je echt gaat meeleven met de personages. Wat hen overkomt raakt je ook echt en je volgt angstig hun strijd om te overleven.

Conclusie:

Voor mij is Het begin echt een top boek! Het is een thriller over het einde van de wereld dat gepaard gaat met magie. De sterke personages en het prachtig beschreven verhaal maken dit boek echt sterk. Een heel knap eerste boek uit de trilogie.

Boek 2 uit deze trilogie is Vanuit het duister en verscheen in 2019. Boek 3 heet De komst van de kracht en verscheen in mei 2020.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven