Trigger - Wulf Dorn

Trigger – Wulf Dorn

Psychiater Ellen Roth wordt ingeroepen om een ernstig mishandelde en getraumatiseerde vrouw te bezoeken. De onbekende vrouw is doodsbang en smeekt om bescherming tegen ‘de zwarte man’, een angstaanjagend figuur uit een oud Duits sprookje. Ellen bezoekt de vrouw op twee opeenvolgende dagen, maar als zij op de derde dag de kamer van de vrouw in loopt kan ze haar nergens vinden. En er is niemand op de psychiatrische afdeling die van haar bestaan af weet. Ellen kan niet geloven dat de vrouw is verdwenen en dat alleen zij haar gezien zou hebben. Dan wordt ze gebeld op haar geheime nummer. Een zware mannen­stem vraagt of zij ook bang is voor ‘de zwarte man’. Het is het begin van een angstaanjagend kat­ en ­muis­ spel om het leven van de onbekende vrouw.

Info

Titel: Trigger
Auteur : Wulf Dorn
# pagina’s: 397
Verschijningsdatum: april 2010
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Review

Trigger was het debuut van de Duitse schrijver Wulf Dorn. Dit boek stond al een hele tijd ongelezen in mijn kast, dus dringend tijd om deze eens te lezen. En ik werd zeker niet teleurgesteld!

Plot:

Wanneer haar man naar het buitenland vertrokken is moet psychiater Ellen Roth de leiding over een afdeling van het psychiatrisch ziekenhuis overnemen. Daarbij krijgt ze een bijzondere patiente toegewezen. De vrouw werd ernstig mishandeld en is doodsbang voor “De zwarte man”. Wanneer deze patiente kort daarop verdwijnt voelt Ellen dat ze zelf achtervolgd en opgejaagd wordt.

Het verhaal van Trigger is heel origineel en spannend uitgewerkt. Er zitten zoveel momenten in dit boek waarbij je op het randje van je stoel zit van spanning. Wulf Dorn heeft het plot ook mooi uitgewerkt met enkele spannende plottwists, al voel je deze soms wel een beetje aankomen. Maar het verhaal is zeker sterk en verrassend waarbij het ganse boek met de nodige vaart leest.

Personages:

Bij het lezen van Trigger kruip je vooral in het hoofd van hoofdpersonage Ellen Roth. Je krijgt heel goed voeling met haar, voelt haar angst en begrijpt haar motieven. De andere personages zijn moeilijker in te schatten en daardoor weet je ook niet wie goed of slecht is. Dit voegt veel spanning toe aan de angsten die Ellen heeft in het verhaal en helpt om deze geloofwaardig te houden.

Conclusie:

Trigger is een thriller met een sterk en verrassend psychologisch plot. Wulf Dorn schreef zeker een origineel verhaal met dit debuut dat vraagt naar meer.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven