Schemerzone - Hilde Vandermeeren

Schemerzone – Hilde Vandermeeren

Kate werkt als verpleegkundige in een Londense privékliniek. Om haar baan niet te verliezen verzwijgt ze dat ze narcolepsie heeft, waardoor ze onverwacht een slaapaanval kan krijgen. De kliniek beslaat twee verdiepingen, maar er is nog een derde etage die verbouwd wordt. Bekende personen kunnen die afhuren voor een discrete behandeling buiten de schijnwerpers. De negenjarige dochter van een glamourkoppel komt op die afdeling terecht.
Dan loopt het volledig mis en krijgt Kate de sensatiepers achter zich aan. Maar niet alleen de sensatiepers – ook iemand anders. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt.

Info

Titel: Schemerzone
Auteur : Hilde Vandermeeren
# pagina’s: 299
Verschijningsdatum: mei 2017
Uitgeverij: Q

Review

Plot:

Kate werkt als verpleegkundige wanneer ze te horen krijgt dat ze narcolepsie heeft. Een slaapstoornis waardoor ze overdag plots aanvallen krijgt waarbij ze volledig verlamd is. Ze verzwijgt de stoornis voor haar omgeving uit angst om haar werk te verliezen. Maar dan loopt er iets fout met een patiënt en lijkt het alsof iemand het op Kate gemunt heeft.

Schemerzone start onmiddellijk heel goed. Dit boek is spannend, vlot geschreven en maakt goed vaart met de vele korte hoofdstukken. Het is zo’n thriller die je heel moeilijk opzij kan leggen. Doordat Hilde Vandermeeren koos voor een hoofdpersonage met narcolepsie wordt het plot onmiddellijk origineel. Want deze aandoening wordt heel interessant omschreven en is nog niet zo gekend. De spanning is in het ganse boek mooi opgebouwd en dan vooral naar het einde van de hoofdstukken toe. Hierdoor blijf je maar lezen en is dit boek in geen tijd verslonden.

Het plot zit goed in elkaar maar sommige gebeurtenissen lijken niet helemaal realistisch. Al vormt dit slechts een klein minpunt in het geheel van dit verhaal.

Personages:

Schemerzone draait vooral om hoofdpersonage Kate. Een zelfstandige vrouw die verpleegster is, maar hier toch zo haar eigen redenen voor heeft. Hilde Vandermeeren geeft een goed inzicht in hoe narcolepsie het leven van Kate bepaalt en wat ervoor zorgt dat ze haar aandoening zoveel mogelijk verzwijgt voor haar omgeving.

De andere personages in het verhaal werden wat minder goed uitgewerkt, maar die spelen ook een kleinere rol. Het enige minpunt hierbij is dat dramatische gebeurtenissen rond de zijpersonages niet het gewenste gevoel oproepen. Je kan moeilijk meeleven met een personage dat je niet zo goed leert kennen.

Conclusie:

Schemerzone is een psychologische thriller waarbij je door de pagina’s vliegt vanaf het eerste hoofdstuk. Het interessante hoofdpersonage en originele plot maken dat je dit boek niet zo snel zal vergeten. Op enkele details na is dit zeker een sterke thriller.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 235

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven