Het meisje met alle gaven - MR Carey

Het meisje met alle gaven – M.R. Carey

Niet elk geschenk is een zegen… Elke ochtend wacht Melanie in haar cel tot ze opgehaald wordt voor school. Als ze komen, houdt Sergeant zijn pistool op haar gericht terwijl twee van zijn mensen haar in de rolstoel vastbinden. Ze vinden haar niet aardig, denkt ze. Ze grapt dat ze niet zal bijten. Maar niemand lacht. Melanie is een heel bijzonder meisje.

Info

Titel: Het meisje met alle gaven
Auteur : M.R. Carey
# pagina’s: 431
Verschijningsdatum: maart 2015
Uitgeverij: A.W. Bruna

Review

Plot:

De omschrijving op de achterflap van Het meisje met alle gaven geeft niet zoveel informatie mee en daardoor weet je nog niet echt waar het verhaal naartoe zal gaan.

Melanie is een bijzonder meisje dat in een cel opgesloten zit en samen met enkele andere kinderen les krijgt. En dit terwijl ze vastgebonden zitten in een rolstoel met een pistool op hen gericht. Soms worden kinderen uit de klas gehaald maar keren ze niet meer terug. Wat is er aan de hand met deze kinderen? En waarom zijn de volwassenen zo bang voor hen?

Het begin van Het meisje met alle gaven speelt zich af in de cellen en klas waar Melanie zit. Daarna krijgt het verhaal een grote wending en volgt een spannende tocht van Melanie met een kleine uiteenlopende groep personages. Het geheel doet vaak denken aan de zombieserie The walking dead. Het is ook een apocalyps-verhaal met een soort van zombies. Maar het is origineel, bijzonder en zit echt knap in elkaar.

Het verhaal zit vol spannende passages en de tocht van Melanie is bijzonder goed omschreven. Geleidelijk aan krijg je meer informatie over hoe de wereld zo geworden is en welk verleden de personages met zich meedragen.

Personages:

Hoofdpersonage Melanie is een bijzonder meisje en je beleeft het verhaal voornamelijk vanuit haar standpunt. Al is ze nog een kind, toch weet je niet of ze goed of slecht is. M.R. Carey heeft met Melanie echt een heel bijzonder personage neergezet.

De groep waar Melanie deel van gaat uitmaken bestaat nog uit vier andere leden. Stuk voor stuk aparte volwassenen waar je niet altijd veel sympathie voor gaat hebben. Maar ze worden zo levensecht neergezet dat je ze wel gaat bewonderen. De personages vormen een bijzondere groep en worden heel goed omschreven, een heel sterk punt in Het meisje met alle gaven.

Conclusie:

Het meisje met alle gaven is een origineel apocalyps-verhaal. Het plot zit goed in elkaar, wordt heel spannend verteld en is zeker verrassend. Zowel hoofdpersonage Melanie als de andere personages werden knap neergezet en weten je zonder meer te raken. Echt een bijzonder boek!

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 231

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven