Dochter - Rosamund Lupton

Dochter – Rosamund Lupton

Als Yasmin met haar tienjarige dove dochter Ruby haar man Matt achternareist, die in de bevroren wildernis van Alaska een natuurfilm opneemt, wordt ze bij aankomst opgevangen door een agent. De politie vertelt hun dat bij een brand in het dorp Anaktue 23 mensen zijn omgekomen. Matt is vrijwel zeker het vierentwintigste slachtoffer; zijn lichaam is niet gevonden, maar zijn trouwring wel. Omdat er na de brand nog een keer is gebeld met zijn telefoon, weigert Yasmin te geloven dat Matt dood is.

Info

Titel: Dochter
Auteur : Rosamund Lupton
# pagina’s: 340
Verschijningsdatum: februari 2016
Uitgeverij: Boekerij

Review

Rosamund Lupton werd vooral bekend met haar thriller Zusje. Een origineel boek waar ik ook erg van genoten heb. Dochter is een volledig ander verhaal en zal daarom niet onmiddellijk dezelfde lezers kunnen bekoren.

Plot:

Het plot van Dochter is zonder twijfel origineel. Yasmin reist samen met haar dove dochter Ruby naar Alaska om haar man te bezoeken. Daar aangekomen krijgt ze van de politie te horen dat hij overleden is bij een vreselijke brand. Yasmin kan dit niet accepteren en besluit op zoek te gaan naar haar echtgenoot, door een zware sneeuwstorm in een gevaarlijk gebied waar geen daglicht is. En dit allemaal samen met haar dove dochter.

Hoe origineel het verhaal ook is, het is beslist niet altijd even realistisch. De keuzes die Yasmin maakt zijn bijzonder en best stoer maar roepen toch regelmatig vragen op omtrent de geloofwaardigheid. Toch is Dochter zeker een verhaal dat de moeite waard is om te lezen. Dit gaat niet enkel om de tocht van een vrouw op zoek naar haar man. Het gaat ook over de problemen van een tienjarig meisje dat doof is en zich niet begrepen voelt. Over de ongerepte en gevaarlijke natuur van Alaska, die uitermate goed beschreven werd. En ook over bedrijven die deze natuur bedreigen in een strijd naar natuurlijke brandstof.

Echt spannend is Dochter niet, al zitten er wel enkele nagelbijtende momenten in het verhaal. De ontwikkeling van het plot is dan weer wel verrassend en origineel. Je kan niet inschatten hoe dit verhaal gaat verlopen.

Personages:

Hoofdpersonages Yasmin en Ruby werden heel goed uitgewerkt. Door middel van flashbacks krijg je meer inzicht in hun handelen en verleden. Rosamund Lupton slaagde er ook zeker in om de lezer meer te vertellen over hoe het is voor een tienjarig meisje dat doof is. Hoe isolerend dit kan zijn en wat het met haar doet wanneer anderen keuzes maken in haar plaats omwille van haar beperking.

Zowel Yasmin als Ruby zijn twee bijzondere personages en deze werden heel goed neergezet in dit verhaal.

Conclusie:

Dochter is een heel originele thriller met een bijzonder plot. Het gaat om veel meer dan wat je op het eerste zicht zou verwachten. De hoofdpersonages, moeder en dochter, werden heel goed uitgewerkt en vormen een sterk duo. Al is dit verhaal niet altijd even realistisch toch is het verrassend en weet het je te raken.

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 224

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven