🖤 Nieuwe boeken 🖤

De voorbije weken was ik weinig aanwezig op Bookstagram en mijn blog. Verhuizen, vakantie en ook ziek zijn vroegen zo ongeveer al mijn energie. Gelukkig kon ik tussendoor wel enkele bijzondere boeken uitlezen en mocht ik een mooie nieuwe stapel toevoegen aan mijn boekenkast.

.

🖤 In eeuwigheid – Camilla Grebe
Op een mooie dag in augustus heten Lykke en haar man Gabriel hun vrienden welkom bij hun jaarlijkse zomerfeest. Hun zeventienjarige tweeling Harry en David is er ook, met hun beste vriendin Bonnie. De drie zijn al hun hele jeugd bevriend, maar langzaam lijkt de vriendschap te veranderen. Als Lykke de volgende dag met een kater opstaat, wordt het lichaam van Bonnie gevonden in het huisje achter in de tuin waar de pubers samen sliepen. De beide jongens verklaren niets gemerkt te hebben, maar de deur is van binnenuit op slot gedraaid, niemand had het huisje in kunnen sluipen. Acht jaar later wordt Lykke zelf verdacht van moord, en weigert ze een verklaring af te geven. Wat is er werkelijk gebeurd in die fatale zomernacht?

🖤 Onbegraven – Ulrika Rolfsdotter
Het is eind augustus en de dagen worden alweer korter in Ådalen. De bewoners ontsteken hun lichten om zo de duisternis buiten de deur te houden. Op een vroege ochtend worden aan de oevers van het Bålsjö-meer drie tienermeisjes gevonden. Twee zijn dood, één is zwaargewond. Haar leven hangt aan een zijden draadje.
Het kleine dorp is in shock en wordt herinnerd aan een seriemoordenaar die in de jaren zeventig in de streek rondwaarde. Is de Donderdagman teruggekeerd?

🖤 Iselin was bijna thuis – Orjan Karlsson
Jakob Weber is inspecteur van politie in Bodø, een grote Noorse stad net ten noorden van de poolcirkel, waar in de winter het noorderlicht de nachten groen kleurt en in de zomer de zon altijd schijnt. Weber werkt samen met Noora Yun Sande, een jonge rechercheur die haar prestigieuze baan in Oslo heeft opgegeven om in het afgelegen Bodø te komen werken.

🖤 In de schaduw – Liz Nugent
Op het eerste gezicht heeft Lydia Fitzsimons een perfect leven: echtgenote van een gerespecteerde, succesvolle rechter, moeder van een geliefde zoon, wonend in een statig huis in Dublin. Maar dat mooie huis verbergt een geheim. En wanneer Lydia’s zoon Laurence dit geheim ontdekt, komen er krachten in werking die langzaam maar zeker leiden tot een claustrofobische en vernietigende climax.

🖤 De zeven – Rose Wilding
Een hotelkamer: zeven vrouwen en het afgehakte hoofd van een man. Elk van de vrouwen heeft een reden om het gedaan te hebben, ieder van hen zweert niet de dader te zijn… De zeven van Rose Wilding is een fenomenaal thrillerdebuut. De vrouw, de tiener, de ex, de journalist, de collega, de toegewijde vriendin en de vrouw die hem heeft opgevoed. Zeven vrouwen zitten in een hotelkamer in Newcastle rond het afgehakte hoofd van een man. Elk van hen met een goede reden om het gedaan te hebben, maar iedereen zweert onschuldig te zijn. Wie heeft Jamie Spellman vermoord, de man van wie ze aanvankelijk allemaal hielden maar die ze uiteindelijk allemaal verachtten… Rechercheur Nova Stokoe onderzoekt de zaak. En al snel wordt duidelijk dat deze persoonlijker voor haar is dan ze zou willen.

🖤 Jackdaw – Daniel Cole
Rechercheur Scarlett Delaney arriveert op de plaats delict van een onmogelijke de onthoofding van een beroemde socialite tijdens een drukbezocht feest, gruwelijke foto’s die op haar eigen sociale media werden geüpload en haar lichaam dat vervolgens op onverklaarbare wijze verdween. De derde moord in korte tijd, met dezelfde handelswijze… ongetwijfeld het werk van de door de media genaamde Jackdaw killer .

*

❔Naar welk van deze boeken ben jij benieuwd? Of heb je een aanrader?

36-jarige booklover met een uitgesproken voorkeur voor alles wat te maken heeft met misdaad, gruwel en spanning. Geen enkel boek boeit zoveel als een spannend boek!
Berichten gemaakt 226

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven